21 september 2023 10:00 - 17:30 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid • 21-9-2023

 325,00

 

Data en tijden

Donderdag 21 september
10.00 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 09.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 325,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunch

Trainers

Margriet Wentink en co-trainers

Volgeboekt

Categorie:

Beschrijving

Inhoud en werkwijze

Trauma gaat gepaard met gevoelens van onmacht. Als reactie op onmacht ontstaat woede. Vaak biedt de traumatiserende context of de omgeving van een persoon geen bedding om de woede te uiten, waardoor deze net als andere traumagevoelens wordt opgeslagen in het lichaam. Onderdrukte woede kan een bron zijn van lichamelijke spanning en op den duur van fysieke klachten. Bovendien kan getriggerde woede zorgen voor emotionele en relationele schade.
Hoe kun je daarmee werken binnen de IZR-methode? Wat gebeurt er met diepgewortelde niet geuite woede? Bestaat er zoiets als gezonde boosheid? Hoe hangen woede, wraak en wrok met elkaar samen? We benaderen op deze dag het thema via het verklaringsmodel van het driedelig traumamodel van Franz Ruppert en verkennen met de resonantiemethode wat we uit eigen ervaring nog meer kunnen leren over dit thema.
Door de dag heen zal een ritme gevolgd worden van inhoudelijke presentaties, illustratie aan de hand van filmfragmenten en praktijkvoorbeelden, resonantieoefeningen in subgroepen en een plenair IZR-proces.

Doelgroep

Je kunt deelnemen als je de trainingen Breek de Stilte 1, 2A, 2B, 3A en Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding hebt gevolgd en als je beroepsmatig of als vrijwilliger werkzaam bent in een op zorg- en welzijn gerichte beroepsgroep. Bijvoorbeeld onderwijs, coaching, (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, politie, vluchtelingenhulp, palliatieve zorg, uitvaartzorg etc.

Van deelnemers wordt een open houding verwacht, waarin ze ook hun eigen woede/boosheid willen verkennen middels resonantieoefeningen.

Vereiste IZR-vooropleiding

De volgende opleidingsmodules dienen alle met succes te zijn afgerond:

 • Breek de stilte 1
 • Breek de stilte 2A
 • Breek de stilte 2B
 • Breek de stilte 3A
 • Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding

Let op: Schrijf je alleen in als je voldoet aan bovenstaande vooropleidingseisen. Mocht tijdens de opleiding blijken dat je daar niet aan voldoet dan heeft Interakt op elk moment het recht je (alsnog) de (verdere) deelname aan de opleiding te ontzeggen. Dit om de kwaliteit van de opleiding voor de overige deelnemers te kunnen waarborgen. Je hebt daarbij geen recht op restitutie van deelnamekosten en/of vergoeding van andere kosten. Neem bij twijfel contact met ons op om te overleggen of je voldoet aan de voorwaarden.

Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid • 21-9-2023
Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid • 21-9-2023
Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid • 21-9-2023

Alle op dit moment ingeplande data voor Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid

 • bekijk je nu
  Volgeboekt
  Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid 21 september 2023 10:00 - 17:30 Interakt
  Sint Walburgstraat 10
  4001 MD
  Tiel
Themadag: Woede, wraak, wrok en gezonde boosheid • 21-9-2023