Margriet Wentink

trainer/oprichter

Margriet Wentink
“Een van mijn levensmotto’s is ‘Ken u zelve’. De weg naar binnen gaan, zoals in het labyrint, en met zelfkennis weer naar buiten gaan, de ander ontmoeten en bewust in de wereld staan. Ik ben zielsgelukkig dat ik 10 jaar geleden OMPT (opstellingen op basis van meergenerationele psychotraumatologie) leerde kennen. Het is rijk en dikwijls ontroerend om wat voor mijzelf waardevol is, te mogen delen met anderen. Interakt is de plek waar ik mijn bezieling vorm kan geven.”

Meer over Margriet Wentink

Margriet is gespecialiseerd in het werken met Interactieve Zelf-Resonantieprocessen. Met behulp van deze methode begeleidt ze mensen bij het bereiken van hun doelen en verlangens, bij het verwerken van traumatische ervaringen en bij het ontwikkelen van zichzelf. ‘Met compassie naar de kern’ is haar motto, waarbij aandacht, verfijning, empathie en vakkundigheid hand in hand gaan met respect voor de autonomie van de cliënt.

Aan haar huidige werkwijze gaat meer dan een decennium van intensieve scholing, supervisie en ervaring vooraf. Vanaf 2005 specialiseerde ze zich in de traumaverwerkingsmethode van dr. Franz Ruppert (IoPT), wiens werk ze introduceerde in het Nederlands taalgebied. Samen met haar partner Wim Wassink vertaalde ze een aantal van Rupperts boeken naar het Nederlands. Om de methode toegankelijk te maken voor een breder publiek, begon ze met de publicatie van de serie Breek de stilte, waarvan het eerste deel Je verlangen dwaallicht of kompas in 2014 verscheen en het tweede deel, Het mamatrauma in 2018 verschijnt.

Vanuit haar centrum voor meergenerationele psychotraumatologie, Interakt in Tiel, biedt ze verschillende activiteiten aan die gebaseerd zijn op de traumatheorie van Ruppert. In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk geeft ze workshops waarin mensen met behulp van interactieve zelf-resonantie aan eigen levensvragen kunnen werken. Daarnaast geeft ze trainingen en opleidingen aan professionals die de methode willen gebruiken in hun werkveld (GGZ, jeugdzorg, onderwijs, politie, pastoraat, etc.) Ook geeft ze op verzoek lezingen en workshops in het onderwijs, de geboortezorg, de jeugdzorg en op themadagen binnen de GGZ (over vroegkinderlijk trauma en over het thema van haar nieuwste boek, het mamatrauma).

Marike Kuijpers

secretaresse/administratief medewerker

Marike Kuijpers
“Mails beantwoorden, afspraken met cliënten en cursisten inplannen, organisatie van de trainingen, facturatie; ik doe het allemaal. Twee dagen in de week op het kantoor in Tiel en één ochtend vanuit huis. Het leuke vind ik dat ik werk in een ‘mensenwereld’ en vooral binnen een fijne, warme groep.”

Mineke Mellink

secretaresse

Mineke Mellink
“Ik kwam met Interakt in contact doordat Margriet trainingen gaf bij het bedrijf waar ik werkte. Toen ze me vroeg voor Interakt, hoefde ik niet lang na te denken; een kleine praktijk, fijne mensen… Mijn droom is om in de toekomst naast het secretariële werk iets te kunnen doen met mijn ervaring als yogadocent.”

Marie Kansil

gastvrouw/duizendpoot

Marie Kansil
“Tijdens de opstellingsweekenden verzorg ik de lunch. Dat is heel dankbaar werk, want ik zie altijd veel blije gezichten. Daarnaast houd ik het pand van Interakt goed schoon. Dit werk past bij me; ik ben een zorgzaam type.”