27 oktober 2023 10:00 - 17:30 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Waarachtig man zijn • vanaf 27-10-2023

 1.950,00

Ontwikkelgang van 8 dagen met een vaste groep mannen

 

Data en tijden

8 dagen
(dagen zijn NIET ‘los’ te boeken)

  • Vrijdag 27 oktober
  • Zaterdag 25 november 2023
  • Vrijdag 19 januari
  • Zaterdag 17 februari
  • Vrijdag 15 maart
  • Zaterdag 20 april
  • Vrijdag 17 mei
  • Zaterdag 22 juni 2024

10.00 – 17.30 uur
Deur open vanaf 9.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 1.950,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, fruit, lunch

Trainers

Margriet Wentink, Wim Wassink en Aart Harder

Nog plaatsen beschikbaar

Beschrijving

De afgelopen jaren hebben we vaak het dringende verzoek ontvangen om binnen Interakt een plek te creëren voor mannen: waar het veilig is, waar een ‘no nonsense’ aanpak heerst, waar je uitgenodigd wordt de diepte in te gaan met begeleiders die uit leven en werk weten waarover ze het hebben, waar je vluchtmechanismen worden herkend en benoemd, maar jouw autonomie en jouw tempo altijd gerespecteerd zullen worden. Kortom, een plek waar je in de ontmoeting met anderen jezelf ontmoet.

Opzet en inhoud

In de groep is plaats voor maximaal 14 mannen die alle dimensies, aspecten en thema’s van het man-zijn in kracht en kwetsbaarheid met elkaar willen verkennen, ontdekken, uitwerken, ervaren, omarmen en beleven.

Wat is het om waarachtig man te zijn? Kan ik, mag ik de man zijn die ik ben? Hoe verhoud ik mij tot mezelf, tot andere mannen, tot vrouwen, tot de wereld, als man? Met elkaar onderzoeken wat het is om man te zijn, wat het unieke is voor iedere individuele man en wat de collectieve thema’s zijn. Waar zijn we in ons man-zijn tegen aan gelopen, wat willen we graag vrij maken? Wat willen we graag heel maken? Hoe ga ik als man om met kwetsbaarheid, fysieke kracht, autoriteit, seksualiteit, relaties? Wat is mijn relatie als man met macht, onmacht, woede, schaamte, schuld? Mag bijvoorbeeld mijn zachtheid er ook zijn, of vind ik het juist moeilijk om mijn kracht en mannelijkheid, mijn eigen wil, daadkracht of agressie er te laten zijn? Welke onbewuste overlevingsstrategieën houden mij nog vast of tegen? En hoe kom ik nog meer in verbinding met de man en mens die ik ben.

Er wordt gewerkt aan de hand van IZR-processen, zowel plenair als in subgroepen, waardoor iedere deelnemer de gelegenheid heeft om gedurende de 8 dagen meerdere eigen processen te doen, naast het deelnemen, resoneren, leren en ervaren aan de processen van anderen. De IZR-processen worden afgewisseld met o.a. literatuur, film, muziek, theoretische toelichting en andere werkvormen rondom de verschillende thema’s die aan bod komen of zich aandienen.

Voor wie

Mannen die zich herkennen in het bovenstaande, graag tijd en aandacht willen nemen om zich als man verder te ontwikkelen, benieuwd zijn naar ervaringen van andere mannen, en zich committeren aan een periode waarin zij zichzelf en andere mannen ontmoeten in hun kwetsbaarheid en kracht, zijn van harte welkom.

Waarachtig man zijn • vanaf 27-10-2023

Alle op dit moment ingeplande data voor Waarachtig man zijn

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Waarachtig man zijn • vanaf 27-10-2023