Burn-out, een trauma gerelateerd verschijnsel?

De samenhang tussen burn-out en trauma onderzocht middels interactieve zelf-resonantie

Het wijze lichaam

De samenhang tussen lichamelijke symptomen, psychotrauma en het zelf, verkend met behulp van interactieve zelf-resonantie

  • Het wijze lichaam • 27 en 28-1027 oktober 2018 10:00 - 28 oktober 2018 17:30 Ontmoetingscentrum Eenheid
    Aarschotsesteenweg 383
    3111
    Wezemaal/Rotselaar (bij Leuven), België
    Op slechts 5 minuten van de afrit 21 Holsbeek – Rotselaar E314

Het wijze lichaam 2

De samenhang tussen lichamelijke symptomen, psychotrauma en het zelf, verkend met behulp van interactieve zelf-resonantie
Thema: Immuunsysteem en auto-immuunziekten

Het wijze mannenhart

Je eigen mannenthema, verkend met behulp van interactieve zelf-resonantie

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.

Het wijze vrouwenhart

Je eigen vrouwenthema, verkend met behulp van interactieve zelf-resonantie

Kennisreeks: Trauma – gevolgen en herstel

De toenemende kennis over meergenerationeel-, vroegkinderlijk-, en prenataal trauma, kort en bondig in zes avonden

Seminars en Lezingen dr. Franz Ruppert

Jaarlijks organiseren we één of meerdere seminars en lezingen met dr. Franz Ruppert, zowel in Nederland als in België.
Op 27 en 28 april 2018 komt hij weer naar België en op 30 en 31 maart 2019 naar Nederland.

Hier kun je de sheets van zijn laatste lezing downloaden: Dr. Franz Ruppert – Niet gewenst! Niet geliefd! Niet beschermd! Hoe kunnen we ons bevrijden uit onze traumabiografie? – Culemborg 2017.

Wil je meer weten over het werk van Franz Ruppert? In onze webwinkel vind je de Nederlandse edities van zijn boeken.

Yoga VanZelf

Yoga is Zelfonderzoek en Zelfzorg. Door hiermee bezig te zijn, ontstaat er meer bewustzijn van je eigen situatie en die van anderen.

Verdere informatie

Van nature zijn we ontspannen.
Door de maatschappij en de omstandigheden waarin we leven en hoe we met onszelf omgaan (en hoe we over onszelf zijn gaan denken), ontstaan er in het dagelijks leven spanningen die via onze adem (lichamelijk), spieren (lichamelijk) en gedachten (mentaal) tot uiting komen. Spanningen kunnen ervoor zorgen dat het lijkt of je (het contact met) jezelf kwijt bent.
Door middel van beweging in combinatie met adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen, leer je in de yoga waarnemen hoe het (met je) is gesteld. Zo leer je bijvoorbeeld het verschil tussen “spannen” en “ont-spannen”. Als je luistert naar de signalen die het lichaam geeft, krijgt het zelfherstellend vermogen de ruimte.

Yoga is eigenlijk Zelfonderzoek en Zelfzorg. Door hiermee bezig te zijn, ontstaat er meer bewustzijn van de eigen situatie (en daarmee ook van de situatie van anderen en van de manier waarop je met anderen omgaat).
De bedoeling is dat je leert om op zo’n manier in je lichaam aanwezig te zijn en er op zo’n manier mee om te gaan dat je ontdekt wat het beste werkt voor jou.
Door voortdurend aanwezig en bewust te zijn leer je zelf je gemoedstoestand te reguleren, waardoor Yoga ook ondersteunend werkt bij traumaverwerking. Om een psychisch of fysiek trauma te kunnen verwerken is het nodig het contact met jezelf te herstellen – vooral met je lichaam – en opnieuw een positieve relatie met je lichaam op te bouwen. Elementen die een rol spelen bij deze yoga zijn: Mindfulness, keuzes maken, effectief actie ondernemen, ritmes creëren en ademhaling.
In deze yogalessen is veel aandacht voor zo makkelijk mogelijk bewegen, zonder onnodige spanning, zonder je best te doen. Als VanZelf.
Vanzelfsprekend pluk je daar ook buiten de yogalessen de vruchten van.

Voor wie

Voor iedereen die bereid is tijd en aandacht aan zichzelf te besteden. Er is geen ervaring met yoga nodig en je hoeft niet lenig te zijn of fysiek zware inspanningen te leveren.
Voorafgaand aan deelname zal er contact zijn om te overleggen of er mogelijk contra-indicaties zijn voor deelname.

Nodig voor de les

Kleding waarin je comfortabel kunt bewegen, neem een eigen (hand)doek mee voor op de mat (matten en kussens zijn aanwezig).

Door wie

De lessen worden gegeven door Mineke Mellink. Zij heeft zich na de Yogadocentenopleiding Samsara, verdiept in de Ontspanningsinstructies volgens de Methode Van Dixhoorn, Onbeperkt Ontspannen vlgs Pia Blok en “Traumayoga” vlgs D. Emerson en E. Hopper.

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.