26 september 2024 10:00 - 17:30 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Themadag: Suïcide en suïcidepreventie • 26-9-2024

 325,00

Een verkenning van mogelijke Intrapsychische traumagerelateerde dynamieken bij suïcide en suïcidepreventie vanuit het driedelig traumamodel van dr. Franz Ruppert.

 

Data en tijden

Donderdag 26 september
10.00 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 09.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 325,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunch

Trainers

Margriet Wentink en co-trainers

Nog plaatsen beschikbaar

Categorie:

Beschrijving

Inhoud en werkwijze

We verdiepen ons aan de hand van korte op literatuur, onderzoek en ervaring gebaseerde presentaties in de mogelijke rol die gevolgen van traumatische gebeurtenissen kunnen spelen bij het besluit het leven te willen beëindigen. De theorie wordt geïllustreerd met filmfragmenten. We kijken hiernaar door de bril van het driedelig model van Franz Ruppert en illustreren die met praktijkvoorbeelden ontleend aan het werken met dit model en met resonantieprocessen. Gezamenlijk verkennen we de mobilisering van het gezonde deel, de mogelijkheden en onmogelijkheden, de kansen en de grenzen. We doen dit vanuit een open, vragende leerhouding, delen met elkaar wat we weten in het besef dat er veel is dat we niet weten. In onze pogingen met elkaar te verkennen hoe deze methode iets kan betekenen voor hen die ondraaglijk lijden ervaren, werken we steeds vanuit respect voor het mysterie, het ondoorgrondelijke in de ziel van een ander mens.

Doelgroep

Je kunt deelnemen als je de trainingen Breek de Stilte 1, 2A, 2B, 3A en Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding hebt gevolgd en als je beroepsmatig of als vrijwilliger werkzaam bent in een op zorg- en welzijn gerichte beroepsgroep. Bijvoorbeeld onderwijs, coaching, (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, politie, vluchtelingenhulp, palliatieve zorg, uitvaartzorg etc.

Vereiste IZR-vooropleiding

De volgende opleidingsmodules dienen alle met succes te zijn afgerond:

 • Breek de stilte 1
 • Breek de stilte 2A
 • Breek de stilte 2B
 • Breek de stilte 3A

Let op: Schrijf je alleen in als je voldoet aan bovenstaande vooropleidingseisen. Mocht tijdens de opleiding blijken dat je daar niet aan voldoet dan heeft Interakt op elk moment het recht je (alsnog) de (verdere) deelname aan de opleiding te ontzeggen. Dit om de kwaliteit van de opleiding voor de overige deelnemers te kunnen waarborgen. Je hebt daarbij geen recht op restitutie van deelnamekosten en/of vergoeding van andere kosten. Neem bij twijfel contact met ons op om te overleggen of je voldoet aan de voorwaarden.

Themadag: Suïcide en suïcidepreventie • 26-9-2024
Themadag: Suïcide en suïcidepreventie • 26-9-2024
Themadag: Suïcide en suïcidepreventie • 26-9-2024

Alle op dit moment ingeplande data voor Themadag: Suïcide en suïcidepreventie

 • bekijk je nu
  Themadag: Suïcide en suïcidepreventie 26 september 2024 10:00 - 17:30 Interakt
  Sint Walburgstraat 10
  4001 MD
  Tiel
Themadag: Suïcide en suïcidepreventie • 26-9-2024