Voor welke vragen?
Als ouder van jonge, opgroeiende kinderen kun je voor vragen komen te staan, waar je alleen niet meer goed uitkomt. Misschien omdat je bepaald gedrag van je kind lastig vindt om mee om te gaan, of omdat je je zorgen maakt om de psychische of emotionele ontwikkeling van je kind. Misschien loopt je relatie met je kinderen niet zo lekker als je graag zou willen, zoek je naar een goede omgangsregeling of heeft je kind gebeurtenissen te verwerken waar je wel wat steun bij kunt gebruiken. Of je er nu als ouder alleen of samen voor staat, er kunnen veel situaties zijn waarin het prettig is als iemand met je meekijkt en -denkt.

Hoe?
Je bent welkom voor een eerste gezamenlijk gesprek tussen jou / jullie als ouder(s), jullie kind / jongere en de begeleider. Een enkele keer kiezen we ervoor om een eerste gesprek alleen met de ouders te hebben, maar meestal stellen we voor om bij het eerste gesprek ook het kind / de jongere te betrekken. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Je kind / jongere komt een aantal keren individueel.
  • Jij / jullie als ouder(s) komen een of meer keren en vinden samen met behulp van Interactieve Zelf-Resonantie en je begeleider antwoorden op jullie vragen, waarna je zelf weer verder kunt met de vragen die je had over je kind / jongere.
  • Jij / jullie komt / komen samen met je kind / jongere, en de begeleider werkt met jullie tweeën of drieën, zodat ieder van jullie met behulp van interactieve zelf-resonantie nieuwe mogelijkheden vindt die bijdragen aan oplossingen.

Waarom ouders en kind(eren) / jongeren?
Vragen over de omgang met kinderen en jongeren kunnen complex zijn, omdat deze vragen vaak samenhangen met de relaties tussen mensen. Aangezien mensen hun eigen gedrag en gevoelens lang niet altijd bewust kunnen waarnemen, heb je soms niet meer in de gaten hoe je zèlf jullie relatie of situatie gunstig kunt beïnvloeden. Het werken met interactieve zelf-resonantie is bij uitstek een werkwijze waarbij je in de spiegel kunt kijken, je eigen blinde vlekken kunt gaan zien, en je ongebruikte mogelijkheden ervaart. Zo krijg je weer toegang tot je intuïtieve wijsheid in de omgang met je kind / jongere.

Naast deze aanpak op maat bieden ook onze open groepen je veelal een geschikte omgeving om vragen met betrekking tot je ouderschap te onderzoeken. Meer daarover vind je op de pagina Interactieve zelf-resonantie in open groepen.

Vind een IZR-practitioner in jouw regioInteractieve Zelf-Resonantie (IZR) in jouw regio
Wil je graag kennismaken met de IZR-methode of zoek je een IZR-practitioner die jou kan helpen met jouw vraag of verlangen? Er is wellicht ook in jouw regio een IZR-practitioner die de methode kan inzetten als volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

De IZR-practitioners zijn door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Ze zijn gedegen opgeleid in de toepassing van de methode en onderhouden hun kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat ze op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijven reflecteren op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Klik hier om een IZR-practitioner in jouw regio te vinden.