30 januari 2024 19:30 - 20:45 Jouw verblijfplaats

Zin in je leven – live-online • vanaf 30-1-2024

 250,00 incl. btw

Over levenslust en zingeving

 

Data en tijden

Maandelijks 1 avond, van eind januari tot en met december:
(avonden zijn NIET ‘los’ te boeken)
30 januari
27 februari
25 maart
22 april
15 mei
17 juni
18 september
16 oktober
12 november
4 december

19.30 – 20.45 uur
Inloggen vanaf 19.20 uur

Mocht je een avond missen, géén probleem, je kunt een volgende avond gewoon weer aanhaken. De avonden worden niet opgenomen, maar je krijgt wel een beschrijving van de ‘opdrachten’ van elke avond.

Locatie

Jouw verblijfplaats

Kosten

10 x € 25 = € 250,00 incl. btw

Samen met

Margriet Wentink en andere reisgenoten

 

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
De wachtlijst geldt alleen voor deze activiteit op deze datum.
Kijk onderaan deze pagina of deze activiteit nog vaker staat ingepland en of daar wellicht nog plaats is.
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte van een volgende gelegenheid.

Beschrijving

Over levenslust en zingeving – 10 avonden live-online boordevol inspiratie en creatie, die je uitnodigen om naar binnen te keren. Vind je eigen heldere focus en ervaar jouw diepe verbinding met de ‘Zin in jouw leven’. En ja… dat kun je dubbelzinnig opvatten.

Inhoud

De rode draad zal zijn: ‘Zin in je leven’. Waarbij ‘zin’ bedoeld is in twee betekenissen: zin in de zin van ‘plezier, lust, enthousiasme’, en in de zin van ‘betekenis hebben, zinnig zijn, ertoe doen’. Daarom zal de aandacht gaan naar vragen zoals: Waar en wanneer ervaar jij jouw levenslust? Wat voedt jouw levenslust en waar voeren jouw levenslust en levensenergie jou heen? Wandel je op een vervullend pad of ben je nog oriëntatieloos en stuitert het alle kanten op? Welke focus is vervullend voor jou en wat geeft jouw leven zin? Wat is voor jou een betekenisvol, plezierig leven, waarvoor je elke dag zin hebt om je bed uit te komen? Wat ervaar jij als de zin van jouw leven en hoe hangt dat samen met het hebben van energie om te doen wat je wilt doen? Hoe herken je dat bij jezelf in je relaties, je werk, de keuze van je tijdsbesteding, hoe je woont en leeft etc. We zullen het woord zin ook in een andere betekenis verkennen: welke zinnen die we ooit geleerd, gehoord of opgelegd hebben gekregen spelen ons parten in het voluit leven van onze eigen levenslust en levenszin? Alle activiteiten zijn erop gericht dat jij je volle aandacht richt op jezelf, jouw leven en de stem van jouw hart.

Wat gaan we doen?

Ons bezinnen. Met behulp van stilte en muziek, van woorden en beeldtaal, van creëren en ontvangen van inspiratie, van filmpjes en gedichten, en prikkelende vragen, bezinnen we ons op onszelf, onze levens, onze relaties, onze verlangens, onze beleving van schaarste en overvloed, ons ongeleefde potentieel, onze ‘schade en schande’ maar meer nog op hoe wijs we daardoor zijn geworden, op onze ‘ja’s’ en ‘nee’s’, op onze liefde, ons zijn met onszelf en in deze wereld. En geven daar expressie aan met behulp van creatieve activiteiten waarin beeld en taal de hoofdrol spelen.

Inspiratiebron

De inspiratie waar ‘Zin in je leven’ uit put bestaat uit:

 • De recente ervaringen met het Interakt-aanbod ‘De midwinterreis naar binnen’, waar deelnemers door stilte, creatieve werkvormen en de aandacht op zichzelf te richten diepgaande eigen processen doormaakten.
 • Het boek ‘Integer leven’ van Martha Beck (over trouw zijn en blijven aan jezelf).
 • De Japanse levenshouding Ikigai (over het geheim voor een lang en gelukkig leven) .
 • Het driedelig model van de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert.
 • Eigen (recente) levenservaringen van de begeleiders, inclusief het aankijken van de dood.

Je hoeft de genoemde boeken en werken niet eerst zelf te bestuderen. We geven je hiermee alleen een impressie van de inspiratiebronnen die bij het samenstellen van deze avonden een rol spelen.

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

 1. Een computer op een stille plek waar je geconcentreerd en ongestoord kunt deelnemen.
 2. Een dierbaar schrijf-/tekenboek voor jezelf, liever groter dan A5 (en als het wel kleiner is, dan is dat wat het is, maar gun jezelf wat ruimte).
 3. Kleurpotloden, viltstiften, schaar, lijm, en ander schrijf-, teken-, plak- en knipgerei dat jij graag gebruikt.
 4. Geïllustreerde tijdschriften waarin geknipt en gescheurd mag worden (liefst verschillende soorten, vraag vrienden en familie om een aantal exemplaren van een tijdschrift dat je zelf niet in huis hebt).

Programma

 • 19.15 uur: Persoonlijke voorbereiding: theetje, koffietje, computer en zoomlink openen, schrijfboekje en teken-/schrijfspullen klaarleggen.
 • 19.30 uur: Start gezamenlijk programma.
 • 20.45 uur: Einde gezamenlijk programma.
 • 20. 45 – 21.30 uur: Suggestie: eigen stille tijd voor jouw creatieve verwerkingsproces

Claim tenminste nog een kwartiertje de tijd voor jezelf (ideaal is als je jezelf tot 21.30 uur de tijd gunt). Misschien wil je nog even stil zijn, wat muziek luisteren, wat opschrijven, of creatieve ideeën uitwerken, naar aanleiding van het gezamenlijk programma. Je kunt dat natuurlijk ook op een andere dag doen, of achterwege laten, dat is helemaal aan jou.

Opbrengst:

Gedurende deze 10 avonden:

 • word je geïnspireerd door woord, beeld en muziek,
 • verbind je je met jezelf,
 • ontwikkel je een groter bewustzijn,
 • zuiver je uit wat werkelijk van betekenis is voor jou in je leven,
 • kom je in contact met jouw passie en missie,
 • krijg je zicht op wat voor jou van betekenis,
 • ontdek je wat jouw waardevolle bijdrage aan de wereld kan zijn,
 • ontwikkel je wijsheid en creativiteit,
 • spoor je op wat je valkuilen, blinde vlekken en energielekken zijn,
 • ontdek je de samenhang tussen zin hebben in het leven en zingeving,
 • krijg je meer oriëntatie en focus op je eigen leven,
 • breid je je creatieve mogelijkheden om expressie te geven aan innerlijke processen uit.

Als jij (tenminste) één keer per maand deze twee stille, creatieve uren van de dag als heilige tijd voor jezelf hebt gebruikt, zul je liefdevoller, onverdeeld aanwezig kunnen zijn in je relaties en bij wat je de rest van de dag onderneemt. Je ervaringen worden intenser, je wordt vindingrijker en creatiever en zult je vaker verwonderen over wat er ‘toevallig’ op je pad komt. De schoonheid van het wonder van het leven wordt tastbaar.

Voor wie?

Voor mannen en vrouwen, oud en jong, die verlangen naar leven in verbinding met hun diepste zijn en van daaruit hun levenslust en hun zingeving sterker willen ervaren. Voor ieder die een ‘ja’ voelt bij het bovenstaande aanbod.

Zin in je leven – live-online • vanaf 30-1-2024

Alle op dit moment ingeplande data voor Zin in je leven

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Zin in je leven – live-online • vanaf 30-1-2024