17 november 2023 09:30 - 17:00 Kerkplein 7
3441 BG
Woerden

Masterclass Coachen met sensitiviteit voor seksueel trauma • 17-11-2023

 247,00

Uitsluitend in te schrijven via website Voetstappen in het Veld

Data en tijden

Vrijdag 17 november
9.30 – 17.00 uur

Locatie

Kerkplein 7
3441 BG Woerden

Kosten

€ 247,00 excl. btw
Inclusief koffie, thee en lunch

Trainer

Margriet Wentink

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
De wachtlijst geldt alleen voor deze activiteit op deze datum.
Kijk onderaan deze pagina of deze activiteit nog vaker staat ingepland en of daar wellicht nog plaats is.
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte van een volgende gelegenheid.
Categorie:

Beschrijving

De feiten over seksueel misbruik

23% van alle jongens en 41% van alle meisjes in Nederland is slachtoffer van seksueel geweld. Gemiddeld is dat 32%. Trekken we die cijfers door en nemen we aan dat we in coachingspraktijken een afspiegeling van de samenleving te zien krijgen, dan zou dus ongeveer een derde van jouw coaching cliënten slachtoffer van seksueel geweld kunnen zijn.

Maar dan de praktijk

Maar hoe is dat in jouw praktijk? Hoe vaak ontmoet jij mensen die in de coaching bij jou dit thema bespreekbaar maken? En als dat gebeurt, ben jij er dan voor toegerust? Voel jij je er toe in staat om de signalen te horen, het onuitgesprokene op te merken, het verzwegene wat deel uit maakt van de stagnaties waarom jouw client een coachingstraject bij jou is begonnen in de ruimte uit te nodigen?

De meeste coaches hebben in hun coachopleiding slechts summier kennis genomen van het werken met seksueel trauma. Terwijl juist verzwegen en onverwerkt seksueel trauma zo’n enorm energielek en stagnatie kan veroorzaken bij je client. Sommige coaches voelen zich zelf ongemakkelijk bij het onderwerp, andere weten er gewoon te weinig van. Weer anderen zouden er wel mee willen werken maar weten niet goed hoe.

Weet dat de mate waarin jouw cliënten met dit thema bij jou aan kunnen kloppen álles te maken heeft met jouw ontvankelijk voor dit onderwerp. Uit onderzoek blijkt dat veel volwassenen die ooit slachtoffer waren van seksueel geweld langs meerdere hulpverleners zijn gegaan voordat ze hun geheimen ergens durfden te onthullen. De vraag is: wil jij de coach zijn die toegerust is om zo’n plek te bieden?

De diepte in

In deze masterclass word je als coach uitgenodigd dit rijke, boeiende en tegelijkertijd schrijnende thema verder uit te diepen. Je krijgt taal aangereikt om het onbespreekbare woorden te geven, je leert over de verschillende soorten seksueel trauma, je verdiept je kennis van een veilige bedding van intimiteit en seksualiteit, je leert over autonomie en grenzen. Je gaat naar huis met je coachkoffer gevuld met kleine bruikbare activiteiten en werkvormen om
-ofwel zelf in te zetten in jouw coachpraktijk
-ofwel door te kunnen verwijzen naar andere gespecialiseerde hulpverleners.

En, minstens zo belangrijk: je verkent en verdiept het bewustzijn van je eigen ervaringswereld, van de filters waarmee je kijkt en luistert als het gaat om seksueel geweld.

We werken met een afwisselend programma, dat bestaat uit korte presentaties, filmfragmenten, ervaringsoefeningen, leestips en werkvormen waarin je uitgenodigd wordt je eigen thema’s in te brengen.

Doelgroep

Coaches en begeleiders (m/v/+) die zich verder willen bekwamen in het onderwerp ‘Seksueel trauma‘ zodat zij hun cliënten nog beter kunnen faciliteren om blokkades en stagnaties op te lossen om hun coaching doelen te bereiken. Van deelnemers verwachten wij dat zij bereid zijn ook eigen ervaringen in te brengen en zich open te stellen voor waar dit thema henzelf raakt.

Masterclass Coachen met sensitiviteit voor seksueel trauma • 17-11-2023

Alle op dit moment ingeplande data voor Masterclasses

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Masterclass Coachen met sensitiviteit voor seksueel trauma • 17-11-2023