Partnerrelaties e-IZR-begeleiding

 247,50 incl. btw 90 minuten

e-IZR: jullie IZR-processen ‘op afstand’ via videobellen.

Data en tijden

Op basis van beschikbaarheid IZR-begeleider, volgens onderstaande boekingsagenda.

Duur sessie

Anderhalf uur

Locatie

Voor jullie: thuis, op een rustige plek

Kosten

€ 247,50 incl. btw

>> verdere informatie >>

Beschrijving

Al langere tijd hebben we ervaring met het begeleiden van mensen op afstand. Wanneer mensen door ziekte, gevangenschap of geografische afstand onmogelijk naar onze praktijk kunnen komen, werken we soms met behulp van videobellen. Hoewel wij en veel van onze cliënten de voorkeur geven aan de persoonlijke ontmoeting, blijkt tot ieders verrassing het videobellen, met enige flexibiliteit van beide kanten, tot zeer mooie resultaten te kunnen leiden! Zo zijn we tot de ontdekking gekomen dat het op afstand begeleiden van de IZR-processen via de moderne communicatiekanalen wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. We noemen dat vanaf nu e-IZR.

Hoe gaat e-IZR in zijn werk?

Een e-IZR-proces verloopt in principe net zoals een Interactief Zelf-Resonantieproces dat je tijdens een begeleiding van je partnerrelatie bij ons in de praktijk doorloopt. De sessies verlopen als volgt:

 • Jullie kunnen beiden aangeven wat er op dit moment speelt in jullie relatie. We noemen dat het gezamenlijke thema: bijvoorbeeld gebrek aan intimiteit, niet op een lijn kunnen komen t.a.v. de omgang met kinderen, angsten en irritaties etc.
 • Jullie zelf, of wij in overleg met elkaar, bepalen wie er deze sessie met een eigen verlangen of vraag middels een IZR-proces werkt.
 • We ronden af door samen te kijken hoe datgeen wat in het IZR-proces zichtbaar werd een bijdrage is aan het gezamenlijke thema.
 • In de volgende sessie, die net zo verloopt, kan dan de ander een eigen vraag of verlangen inbrengen.

Je formuleert een verlangen of onderzoeksvraag, je schrijft die vraag op en we verkennen middels resonantieprocessen de diepere betekenis van die vraag. Daarvoor gebruiken we de woorden uit je verlangen / vraag en onderzoeken welke specifieke betekenis die woorden voor je hebben. Oftewel wat zeg je eigenlijk, als je dit verlangen hebt? Het proces maakt zichtbaar waarom je je verlangen nog niet hebt kunnen realiseren, wat de hindernissen zijn, wat je ongebruikte mogelijkheden zijn en in welke richting je verder kunt bewegen.

Wat hebben we nodig voor het e-IZR-proces?

Jullie hebben nodig:

 • een goede internetverbinding;
 • een smartphone of tablet met camera, of een laptop met camera;
 • een rustige ruimte waarin jullie gedurende jullie afspraak niet worden gestoord;
 • een beetje vrije ruimte op jullie tafel / werkblad;
 • een vrije ruimte (een stukje lege vloer) in de kamer waarin jullie werken;
 • post-its (losse kleine notitieblaadjes);
 • pen of stift;
 • voorwerpen of losse A 4 vellen die jullie in de ruimte kunnen plaatsen of op de vloer kunnen leggen (denk aan kussens, blokken, stenen etc.).
 • zakdoek / tissue en glas water.

Hoe komt de online-afspraak tot stand?

Als jullie afspraak staat ingepland ontvangen jullie kort van tevoren per e-mail bericht van jullie begeleider over hoe jullie video-bel-verbinding tot stand komt.

Hoe kunnen we ons voorbereiden op onze afspraak?

Als jullie nog geen ervaring hebben met onze werkwijze dan kunnen jullie het beste beginnen het artikel te lezen over Interactief Zelf-Resonantieproces dat jullie hier op onze website vinden.
Verder is het behulpzaam het boekje Je verlangen – dwaallicht of kompas van Margriet Wentink te lezen (zie onze webshop).

Formuleer vervolgens ieder je eigen verlangen, vraag of onderzoeksvraag waarmee je wilt werken tijdens de sessie. Bijvoorbeeld: Ik wil graag open kunnen luisteren. Of: Ik wil in verbinding blijven. Of: Wat maakt dat ik me afsluit als hij/zij dicht in de buurt komt? Kort en bondig werkt vaak goed. Schrijf jullie formuleringen ieder voor jezelf op en neem die mee naar de sessie.

Als dit jullie eerste afspraak is met jullie begeleider en jullie elkaar nog niet kennen, vragen we jullie enkele dagen van tevoren jullie verlangen en beknopte essentiële informatie uit jullie relatie- en levensgeschiedenis aan het secretariaat te sturen. Zij sturen jullie informatie door aan de betreffende begeleider.

Wie zijn de begeleiders?

De e-IZR-begeleiding binnen Interakt wordt gegeven door dezelfde begeleiders als die de face-to-face IZR-partner-processen begeleiden. Jullie kunnen dus online werken met de begeleider waarmee jullie ook op andere momenten een live-ontmoeting hebben (gehad).

Hoe kunnen we een afspraak maken?

Jullie kunnen zelf online jullie afspraak inboeken in het agendasysteem. Als dat nieuw voor jullie is, of als jullie er niet zo handig mee zijn, kan het secretariaat jullie daarbij helpen. Jullie kunnen hen bellen of mailen: secretariaat@interaktiel.nl maar tijdens de coronacrisis is het secretariaat tijdelijk beperkt bezet, dus mail liever.

Hoe lang duurt een afspraak?

De tijdslimiet van elke afspraak is anderhalf uur. Voor de e-IZR-partner-processen blijkt dat genoeg te zijn.

Wat zijn de kosten?

Jullie betalen voor een e-IZR-partner-sessie van anderhalf uur € 247,50 inclusief btw. Jullie betalen vooraf via onze website.

Kunnen wij onze reservering annuleren?

Jullie kunnen de afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Jullie betaling ontvangen jullie binnen een week terug op jullie rekening. Jullie annuleren de afspraak zowel in het systeem, als middels een email aan secretariaat@interaktiel.nl. Wanneer jullie binnen 24 uur voor aanvang van de e-IZR-sessie annuleren, of de afspraak vergeten of vergeten te annuleren, dan ontvangen jullie het geld niet terug.

Partnerrelaties e-IZR-begeleiding