Individuele e-IZR-begeleiding

Vanaf:  100,00 incl. btw 1 uur

e-IZR: jouw éigen IZR-proces ‘op afstand’ via videobellen.

Data en tijden

Op basis van beschikbaarheid IZR-begeleider, volgens onderstaande boekingsagenda.

Duur sessie

Eén uur

Locatie

Voor jou: thuis, op een rustige plek

Kosten

€ 100,00 incl. btw

>> verdere informatie >>

Beschrijving

Al langere tijd hebben we ervaring met het begeleiden van mensen op afstand. Wanneer mensen door ziekte, gevangenschap of geografische afstand onmogelijk naar onze praktijk kunnen komen, werken we soms met behulp van videobellen. Hoewel wij en veel van onze cliënten de voorkeur geven aan de persoonlijke ontmoeting, blijkt tot ieders verrassing het videobellen, met enige flexibiliteit van beide kanten, tot zeer mooie resultaten te kunnen leiden! Zo zijn we tot de ontdekking gekomen dat het op afstand begeleiden van de IZR-processen via de moderne communicatiekanalen wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. We noemen dat vanaf nu e-IZR.

Hoe gaat e-IZR in zijn werk?

Een e-IZR-proces verloopt in principe net zoals een Interactief Zelf-Resonantieproces dat je tijdens een individuele begeleiding bij ons in de praktijk doorloopt: Je formuleert een verlangen of onderzoeksvraag, je schrijft die vraag op en we verkennen middels resonantieprocessen de diepere betekenis van die vraag. Daarvoor gebruiken we de woorden uit je verlangen / vraag en onderzoeken welke specifieke betekenis die woorden voor je hebben. Oftewel wat zeg je eigenlijk, als je dit verlangen hebt? Het proces maakt zichtbaar waarom je je verlangen nog niet hebt kunnen realiseren, wat de hindernissen zijn, wat je ongebruikte mogelijkheden zijn en in welke richting je verder kunt bewegen.

Wat heb ik nodig voor het e-IZR-proces?

Je hebt nodig:

  • een goede internetverbinding;
  • een smartphone of tablet met camera, of een laptop met camera;
  • een rustige ruimte waarin je gedurende je afspraak niet wordt gestoord;
  • een beetje vrije ruimte op je tafel / werkblad;
  • een vrije ruimte (een stukje lege vloer) in de kamer waarin je werkt;
  • post-its (losse kleine notitieblaadjes);
  • pen of stift;
  • voorwerpen of losse A 4 vellen die je in de ruimte kunt plaatsen of op de vloer kunt leggen (denk aan kussens, blokken, stenen etc.).
  • zakdoek / tissue en glas water.

Hoe komt de online-afspraak tot stand?

Als je afspraak staat ingepland ontvang je kort van tevoren per e-mail bericht van jouw begeleider over hoe jullie video-bel-verbinding tot stand komt.

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn afspraak?

Als je nog geen ervaring hebt met onze werkwijze dan kun je het beste beginnen het artikel te lezen over Interactief Zelf-Resonantieproces dat je hier op onze website vindt.
Verder is het behulpzaam het boekje Je verlangen – dwaallicht of kompas van Margriet Wentink te lezen (zie onze webshop).

Formuleer vervolgens je eigen verlangen, vraag of onderzoeksvraag waarmee je wilt werken tijdens de sessie. Bijvoorbeeld: ik wil gezond zijn. Of: ik wil rust. Of: hoe krijg ik een betere relatie met mijn kind? Kort en bondig werkt vaak goed. Schrijf jouw formulering voor jezelf op en neem die mee naar de sessie.

Als dit jouw eerste afspraak is met je begeleider en jullie elkaar nog niet kennen, vragen we je enkele dagen van tevoren je verlangen en beknopte essentiële informatie uit je levensgeschiedenis aan het secretariaat te sturen. Zij sturen jouw informatie door aan de betreffende begeleider.

Wie zijn de begeleiders?

De e-IZR-begeleiding binnen Interakt wordt gegeven door dezelfde begeleiders als die de face-to-face IZR-processen begeleiden. Je kunt dus online werken met de begeleider waarmee je ook op andere momenten een live-ontmoeting hebt (gehad).

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt zelf online je afspraak inboeken in het agendasysteem. Als dat nieuw voor je is, of als je er niet zo handig mee bent, kan het secretariaat je daarbij helpen. Je kunt hen bellen of mailen: secretariaat@interaktiel.nl maar tijdens de coronacrisis is het secretariaat tijdelijk beperkt bezet, dus mail liever.

Hoe lang duurt een afspraak?

De tijdslimiet van elke afspraak is een uur. Voor de e-IZR-processen blijkt dat genoeg te zijn.

Wat zijn de kosten?

Je betaalt voor een e-IZR-uur € 100,00 inclusief btw. Je betaalt vooraf via onze website.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt je afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Je betaling ontvang je binnen een week terug op je rekening. Je annuleert je afspraak zowel in het systeem, als middels een email aan secretariaat@interaktiel.nl. Wanneer je binnen 24 uur voor aanvang van de e-IZR-sessie annuleert, of je afspraak vergeet of vergeet te annuleren, dan ontvang je je geld niet terug.

Individuele e-IZR-begeleiding