8 oktober 2021 10:00 - 18:00 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Man, wat beweegt je? • hele reeks • vanaf 8-10-2021

 750,00

Voor mannen die willen kennen wat hen beweegt, willen handelen in overeenstemming met wie ze zijn en willen onderzoeken wat hen nog belemmert

Je reserveert op deze pagina, met een aantrekkelijke korting, alle drie de dagen van deze reeks.
Je kunt de dagen van deze reeks ook ‘los’ boeken (zie onderaan deze pagina).

Data en tijden

3 dagen

  1. Vrijdag 8 oktober
  2. Zaterdag 6 november
  3. Zaterdag 4 december

10.00 – 18.00 uur
Deur open vanaf 9.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 750,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunch

Trainers

Nog plaatsen beschikbaar

Beschrijving

Mannen willen diepgang, een heldere en oprechte sparringpartner en toegang tot de weggestopte drijfveren in zichzelf. Als er iets is wat we de afgelopen jaren in toenemende mate hebben gezien in ons werk binnen Interakt, dan is het dit. Niet zelden stuiten we dan samen met die mannen op onopgelost trauma en goed verborgen pijn. De afgelopen jaren hebben we vaak het dringende verzoek ontvangen om binnen Interakt een plek te creëren voor mannen: waar het veilig is, waar een ‘no nonsense’ aanpak heerst, waar je uitgenodigd wordt de diepte in te gaan met begeleiders die uit leven en werk weten waarover ze het hebben, waar je vluchtmechanismen worden herkend, maar jouw autonomie en jouw tempo altijd gerespecteerd zullen worden. Een plek waar je in de ontmoeting met anderen jezelf ontmoet.

In 2020 begonnen we met Als de nood aan de man is, thema-avonden rondom mannenthema’s. Na een door coronamaatregelen noodzakelijke onderbreking pakken we de draad weer op in een gewijzigde vorm: ééndaagse workshops, waarin we werken met Interactieve Zelf-Resonantie (IZR). De workshops hebben geen van tevoren vastgesteld thema: alle denkbare mannenthema’s zijn welkom, waarbij de ervaring leert dat in het thema van de één ook altijd iets leerzaams schuilt voor de ander. Elke workshopdag is er ruimte voor enkele mannen om met behulp van een IZR-proces te werken met een eigen vraag. Wie aan de beurt komt wordt bepaald door loting. De ervaring is dat de persoonlijke vraag van de één vaak herkenbaar is voor allen en zo heeft elk IZR-proces in de groep ook een eigen effect voor iedereen.

Opzet

Iedere dag zal bestaan uit een korte inleiding en introductie-activiteit, waarna er de rest van de dag gewerkt zal worden met resonantieprocessen. Er wordt gewerkt via het principe dat uit elk voorbeeld van elk individu universele lessen zijn te destilleren. Daarom zal elk plenair proces van een enkeling indien passend zo worden toegelicht dat het van waarde zal zijn voor de hele groep. Plenaire IZR-processen, subgroep-processen, theoretische toelichting, literatuur- en filmtips zullen elkaar afwisselen.

Wanneer en voor wie

De op zichzelf staande en afzonderlijk te volgen eendaagse workshops zijn bedoeld voor mannen en vinden plaats op: vrijdag 8 oktober, zaterdag 6 november, zaterdag 4 december, van 10.00 tot 18.00 uur.

Je reserveert op deze pagina, met een aantrekkelijke korting, alle drie de dagen van deze reeks.
Je kunt de dagen van deze reeks ook ‘los’ boeken (zie onderaan deze pagina)

Begeleiding

De workshops worden verzorgd door Paul Delhaas en Margriet Wentink. Paul begeleidt onder meer veranderingsprocessen in organisaties, heeft als Jungiaans therapeut ervaring met het begeleiden van individuele ontwikkelingsprocessen van mannen en vrouwen en is door Interakt opgeleid in het werken met IZR-processen. Zijn werk kenmerkt zich door een zeldzame combinatie van doortastendheid, wijsheid, empathie en fijngevoeligheid.
Margriet is de initiatiefnemer van de IZR-methode en het werk van Franz Ruppert in Nederland. Zowel in groepen, teams als individuele trajecten begeleidde zij met haar jarenlang verworven kundigheid mannen bij het toegang krijgen tot zichzelf en lang verborgen trauma. ‘Met compassie naar de kern’ is haar motto.

Vervolg

De reeks eendaagse workshops is tevens bedoeld om kennis te maken met specifieke mannen thema’s en met de methode Interactieve Zelf-Resonantie. Als je als man het verlangen hebt om meer in verbinding te zijn met jezelf en je gevoel en een gezonde relatie wilt met je man zijn en als onze werkwijze je aanspreekt, dan kun je in 2022 gaan deelnemen aan een reeks bijeenkomsten waarin we met een vaste groep mannen deze thema’s verder met elkaar onderzoeken. Daarbij heeft iedere deelnemer de gelegenheid om gedurende de bijeenkomsten gegarandeerd 2 of 3 keer een eigen vraag of verlangen in te brengen om daarmee een IZR-proces te doen. Daarnaast zal je ook veel leren en ontdekken door als resonantiepersoon en getuige deel te nemen aan de vragen en verlangens van andere deelnemers. Kortom een ontdekkingsreis waar alle mannenvragen en -verlangens verkend kunnen worden en er ruimte is voor groei, ontwikkeling, kracht en verbinding. Juist het bijeenkomen in een vast groep, zorgt voor een groeiend vertrouwen om ook intieme mannenvragen met elkaar te delen. Deze vervolggroep is alleen bedoeld voor mannen. Houd de nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van dit aanbod, of meld je via deze link aan voor onze speciale mailinglist.

Man, wat beweegt je? • hele reeks • vanaf 8-10-2021

Alle op dit moment ingeplande data voor Man, wat beweegt je?

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Man, wat beweegt je? – hele reeks • vanaf 8-10-2021