4 december 2023 19:30 - 21:00 Jouw praktijk of huis

Gratis live webinar: Vrede begint in jezelf • 4-12-2023

 0,00

Aanmelden mogelijk tot 4 december 17.00 uur

Een diepgaande introductie in de IZR-traumaverwerkingsmethode

 

Data en tijden

Maandag 4 december
19.30 – 21.00 uur
Inloggen vanaf 19.15 uur

Locatie

Jouw praktijk of huis

Kosten

gratis

Live-online met

Margriet Wentink

 

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
De wachtlijst geldt alleen voor deze activiteit op deze datum.
Kijk onderaan deze pagina of deze activiteit nog vaker staat ingepland en of daar wellicht nog plaats is.
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte van een volgende gelegenheid.
Categorie:

Beschrijving

Een diepgaande introductie in de IZR-traumaverwerkingsmethode

Waarin je verhelderend inzicht krijgt in de oorzaak van innerlijke onrust en conflicten en tegelijkertijd kennis maakt met de IZR-traumaverwerkingsmethode (een werkwijze gebaseerd op jarenlange praktijkervaring met het werk van dr. Franz Ruppert)

Inhoud

Een diepe rust ervaren in jezelf, van waaruit je heldere besluiten kunt nemen; op een verbonden wijze instaan voor je eigen ‘ja’ en ‘nee’; compassie voelen voor jezelf en anderen; de wereld om je heen, de ander en jezelf echt ontmoeten en begrijpen, het zijn diepe verlangens van veel mensen. Waarom hebben mensen daar moeite mee? Hoe komt het dat we in conflicten, zelftwijfel, oordelen, en onbegrip verzeild raken?

Het antwoord is: door oud zeer. Onverwerkt trauma maakt dat mensen innerlijke vervreemd raken van zichzelf en hun eigen behoeften en gevoelens, van de ander en de wereld om hen heen. In plaats van compassie voor zichzelf en anderen, dragen zij een nog niet geheelde wond of openliggende zenuw met zich mee, die licht geraakt kan worden. De pijn die dat veroorzaakt roept reflexmatige in plaats van doordachte en empathische reacties op. Voor je het weet is een conflict geboren tussen mensen of een innerlijk conflict met jezelf.

Wat dat met trauma te maken heeft, welk mechanisme daarbij een rol speelt, hoe je dat bij jezelf kunt herkennen, wat je daaraan kunt doen, dát vertellen we je graag in dit gratis live webinar.
We laten je kennismaken met de theorie van de IZR-traumaverwerkingsmethode, waarmee we inmiddels bijna twintig jaar praktijkervaring hebben opgedaan. Tijdens het live webinar vertellen we je over de mogelijkheden van die werkwijze, trakteren we je rijkelijk op praktijkvoorbeelden en nodigen we je uit het gedachtegoed toe te passen op situaties in je eigen leven. De avond eindigt met een verrassende en plezierige afsluiting, waarvan je meteen profijt hebt voor je eigen leven.

Tijdens dit webinar wordt een presentatie gehouden en is er gelegenheid om vragen te stellen. Er worden geen plenaire resonantieprocessen gehouden waarin de werkwijze wordt gedemonstreerd of toegepast. Daarvoor kun je terecht op de open IZR-avonden (zowel online als live in Tiel te volgen)

Voor wie?

Voor wie beroepsmatig of persoonlijk interesse heeft in de IZR-traumaverwerkingsmethode (een werkwijze gebaseerd op jarenlange praktijkervaring met het werk van dr. Franz Ruppert) en deze in een compact, boeiend en inzichtelijk webinar uitgelegd wil krijgen.
Voor wie zich beroepsmatig of persoonlijk toe wil leggen op traumasensitief- en trauma-geïnformeerd samenleven of -werken.
Voor wie zichzelf herkent in de bovenstaande beschrijving, vermoedt dat zijn of haar eigen innerlijke onrust of conflicten samenhangen met oud zeer, en benieuwd is naar een andere kijk daarop.
Voor hulpverleners die op zoek zijn naar een nieuwe taal, andere benaderingen en een frisse kijk op trauma.
Voor wie innerlijke vrede zoekt.

Deelname-informatie

Benodigdheden: computer met Zoom-programma

Na inschrijving ontvang je een bevestiging.
Vervolgens ontvang je op de dag waarop het webinar wordt gehouden in de middag een link waarmee je deel kunt nemen. Check alsjeblieft tijdig of je je mail hebt ontvangen en kijk ook altijd even in je spambox.

Gratis live webinar: Vrede begint in jezelf • 4-12-2023
Gratis live webinar: Vrede begint in jezelf • 4-12-2023

Alle op dit moment ingeplande data voor Gratis live webinar: Vrede begint in jezelf

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Gratis live webinar: Vrede begint in jezelf • 4-12-2023