Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel
De zelfbewuste liefdesrelatie • 21 en 22-4-2023
€ 495,00
Tweedaagse workshop over verlangen, zelfbewustzijn en je liefdesrelatie.
Data en tijden
Vrijdag 21 en zaterdag 22 april
10.00 – 18.00 uur
Ontvangst vanaf 9.30 uur
Locatie
Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel
Kosten
€ 495,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunches
Trainers
Volgeboekt
Beschrijving
‘…ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf’.
-Harrie Jekkers-
Een tweedaagse workshop over verlangen, zelfbewustzijn en je liefdesrelatie, waarin je met behulp van interactieve zelf-resonantie inzicht krijgt in je eigen patronen en de dynamiek in je (eerdere) partnerrelatie(s), bewust wordt van de rol van je onvervulde behoeften en je overlevingsstrategieën in partnerrelaties en toegang vindt tot ongebruikte mogelijkheden in jezelf.
Verlangen
Wat verlang je in een liefdesrelatie? Hoe ziet jouw ideale partnerrelatie eruit? En ben je in staat om die te leven? Een gelukkige liefdesrelatie staat bij veel mensen hoog op hun verlanglijstje. En ander lief te hebben en door die ander geliefd te worden, het is een hartsverlangen van velen, omdat het ervaren wordt als een bron van plezier en inspiratie, een plek om jezelf te zijn, en tegelijkertijd de basis om het beste in jezelf naar boven te halen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met gelukkige relaties niet alleen gelukkiger zijn dan anderen, maar ook gezonder.
Stagnaties in je liefdesrelatie
Misschien bevind jij je in een levensfase waarin het voor jou zinvol of zelfs noodzakelijk is om bij je relatie stil te staan? Misschien omdat je een relatie hebt waarin je niet gelukkig bent of geen relatie hebt maar die wel graag zou willen hebben, of omdat je een aantal keren teleurgesteld bent, plotseling verlaten bent of in een echtscheidingsproces zit. Of omdat je merkt dat jij en je partner elkaar niet echt meer zien, verstaan, beminnen, omdat je verlangt naar meer diepgang, of juist naar meer speelsheid. Mogelijk verlang je meer warmte of wil je meer seks in jullie relatie, of willen jullie er samen meer kunnen zijn voor jullie kinderen maar vinden jullie het lastig om op een lijn te komen. Ook kan het zijn dat je nà grote veranderingen (een ziekte, ontslag, pensioen) samen verder wilt maar even niet weet hoe. Misschien leef je in een relatie die je benauwt en heb je behoefte om je zelf meer te ontwikkelen, zodat jij en je partner elkaar ontmoeten als twee gelijkwaardige autonome volwassen mensen. Het kunnen allemaal goede redenen zijn om je relatie wèl bovenaan je prioriteitenlijstje te zetten.
Zelfbewustzijn in liefdesrelaties
Partnerrelaties zijn een afspiegeling van de relatie die je hebt met jezelf. Wil je je relatie een nieuwe impuls geven of veranderen, dan vraagt dat dat je jezelf kent. Als je je relatie wilt veranderen, kun je niet om de vraag heen: wie ben ìk in deze relatie of in partnerrelaties in het algemeen en hoe verhoud ik mij tot veranderingen in het leven. Hoe houd ik mijn hart open voor mijn eigen gevoelens en behoeften en voor die van mijn partner? De antwoorden op die vragen vind je niet bij een ander, maar bij jezelf. Door in een spiegel te kijken. Deze workshop vormt zo’n spiegel waarin jij in contact komt met je verlangen en met je blokkades die jou verhinderen je verlangens te verwezenlijken. Zodat je steeds beter weet wie jij zelf bent in je liefdesrelatie, je oude patronen herkent en wegen vindt om die te doorbreken. Zelfbewustzijn is een voorwaarde voor gezonde partnerrelaties. Klinkt dat egoïstisch en te veel op je zelfgericht? Dat kan en zegt misschien iets over de overtuigingen die je in de loop van je leven hebt geleerd en die je wel eens in de weg zouden kunnen zitten. Het tegendeel is namelijk waar: het is ‘je naaste liefhebben als je zelf’ in praktijk gebracht. Of om het met de regels van een populair liedje te zeggen:
Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt
die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou
tegen een ander zegt.
-Harrie Jekkers-
Inhoud, werkwijze en programma
In deze workshop zijn dat uiteindelijk de vragen die boven komen drijven wanneer mensen kijken naar de onvervulde verlangens in hun liefdesleven. De werkwijze die we in deze workshop gebruiken is ontstaan uit praktijkervaring met cliënten die we begeleidden bij liefdesrelatievragen. De inhoud van deze workshop wordt bepaald door de thema’s van de deelnemers die hun eigen relatievragen inbrengen en met behulp van een interactief zelf-resonantieproces ‘in de spiegel te kijken’. We beginnen de workshop met een beknopte inleiding, waarin relatiedynamieken in het theoretische kader worden geplaatst vanwaar uit we deze twee dagen werken. Praktische handreikingen maken daar deel van uit. Tussen de interactieve zelf-resonantieprocessen door doen we kleine oefeningen die iedere deelnemer voor zichzelf kan uitwerken en die er aan het eind van de tweedaagse toe leiden dat ieder een helder inzicht heeft in zichzelf, in zijn relatiedynamiek en een idee heeft voor mogelijke vervolgstappen. Deze workshop is gebaseerd op het werk van de Amerikaans relatietherapeuten Harville Hendrix Ph.D en Dr. Sue Johnson en op de traumatherapie van Dr. Franz Ruppert.
Voor wie is deze workshop?
Voor iedereen die zijn of haar liefdesrelatie hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. Je kunt als paar, als single, samen of individueel deelnemen, ongeacht gender, seksuele geaardheid of leeftijd.
Aantal plaatsen
Er is een beperkt aantal plaatsen (8) voor een eigen interactief zelf-resonantieproces. De workshop is echter een dermate intensief en samenhangend geheel dat de tussentijdse oefeningen, de theorie en de processen van anderen een belangrijke impuls blijken te geven aan het eigen proces van elke deelnemer, ook van hen die geen eigen interactief zelf-resonantie-proces in de groep kunnen doen.
Aanbevolen literatuur
- Harville Hendrix & Helen LaKelly Hunt – Krijg de liefde die je wilt (2018)
- Franz Ruppert – Symbiose en Autonomie (Eeserveen 2010)