25 december 2023 07:00 - 08:30 Jouw verblijfplaats

De Midwinterreis naar binnen – de 12 heilige nachten – live-online • vanaf 25-12-2023

 144,00 incl. btw

Voor mannen en vrouwen, oud en jong, die verlangen naar leven in verbinding met hun diepste zijn

 

Aanmelden

Vóór 21 december

Data en tijden

13 ochtenden
(ochtenden zijn NIET ‘los’ te boeken)
van maandag 25 december tot en met zaterdag 6 januari dagelijks
7.00 – 8.30 uur
Inloggen vanaf 6.50 uur

Mocht je een ochtend missen, géén probleem, je kunt de volgende dag gewoon weer aanhaken.

Locatie

Jouw verblijfplaats

Kosten

12 x € 12 (de eerste ochtend is een kerstcadeautje van ons) = € 144,00 incl. btw

Samen met

Margriet Wentink en andere reisgenoten

 

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
De wachtlijst geldt alleen voor deze activiteit op deze datum.
Kijk onderaan deze pagina of deze activiteit nog vaker staat ingepland en of daar wellicht nog plaats is.
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte van een volgende gelegenheid.

Beschrijving

Een uitnodiging om ’s ochtends in alle vroegte naar binnen te keren, te verbinden met de essentie van je leven en uit te zuiveren wat werkelijk van waarde voor je is. Twaalf heilige nachten om los te laten wat zijn dienst gedaan heeft en ruimte te maken voor wat zich wil ontvouwen in een nieuw jaar.

Van oudsher is de midwintertijd een tijd om naar binnen te keren. Letterlijk omdat de dagen kort en donker zijn, figuurlijk om stil te worden en ons te bezinnen. Het is de tijd waarin de natuur en wij mensen wachten op het Licht, wat tot uitdrukking komt in talloze tradities van volkeren op het Noordelijk halfrond. Veel mensen hebben vrij, maken hun huizen sfeervol, warm en verlicht, en van oudsher werd in deze periode in oorlogsgebied een ‘staakt het vuren’ uitgeroepen. Alsof we het ons diep van binnen allemaal nog herinneren: ‘dit is heilige tijd’.
De tijd tussen Kerstavond op 24 december en Drie Koningen, op 6 januari, wordt ook aangeduid met ‘de 12 heilige nachten’. ‘Heilig’ in de oerbetekenis van ‘gewijd, volmaakt, altijd te eerbiedigen’. Een tijd van het jaar die uitnodigt om naar binnen te keren, met de vraag: wat wens ik in deze donkere dagen voorgoed tot rust te laten komen en wat verlang ik als de zon weer terugkeert het levenslicht te doen zien? Twaalf heilige nachten om los te laten wat zijn dienst gedaan heeft en ruimte te maken voor wat zich wil ontvouwen in een nieuw jaar.

‘Hoe dan’ hoor ik je zeggen, ‘hoe ga ik dat doen, in de kerstdrukte, als mijn kinderen vakantie hebben, als iedereen thuis is, als gasten in en uit gaan, er logees komen, er vakantieplannen zijn, er mooie diners voorbereid moeten worden? Hoe dan?’ Daar hebben wij dit jaar een antwoord op!

We gaan samen met jou de Midwinterreis naar binnen in de 12 heilige nachten. Live-online. Als het hele huis nog slaapt, en het buiten nog stil is. Nog niemand die jou mist of iets van je wil. Jouw heilige tijd. Om 7. 00 uur ’s morgens, tot 8.15 uur. Via een live-online ontmoeting. Je komt zoals je bent, gewoon lekker vanuit huis. In je pyjama, met je verwilderde slaapharen, een warme deken om je heen of een fijne trui aan. Met een dampende kop warme thee, of een vers geurend espressootje, bij het zachte schijnsel van een kaars of schemerlamp. Met ons. Met anderen, die dit ook zo graag willen. Samen, als de wereld om je heen nog stil is en je naar niets anders hoeft te luisteren dan de stem van je eigen hart.

Wat gaan we doen?

Ons bezinnen. Met behulp van stilte en muziek, van woorden en beeldtaal, van creëren en ontvangen van inspiratie, van filmpjes en gedichten, en prikkelende vragen, bezinnen we ons op onszelf, onze levens, onze relaties, onze verlangens, onze beleving van schaarste en overvloed, ons ongeleefde potentieel, onze ‘schade en schande’ maar meer nog op hoe wijs we daardoor zijn geworden, op onze ‘ja’s’ en ‘nee’s’, op onze liefde, ons zijn met onszelf en in deze wereld. Onze dromen en verlangens, afscheid en nieuw begin zullen de rode draad vormen waarlangs we onze Midwinterreis naar binnen gaan. Alle activiteiten zijn erop gericht dat jij je volle aandacht richt op jezelf, jouw leven en de stem van jouw hart.

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

 1. Een afspraak met jezelf en je huisgenoten:
  Van 25-12 tot en met 06-01 van 6.45 uur tot 8.30 uur is mijn heilige tijd. Ik ben dan volledig beschikbaar voor mezelf en niet beschikbaar voor anderen.
 2. Een computer op een stille plek waar in die tijd geen anderen komen.
 3. Een dierbaar schrijf-/tekenboek voor jezelf, liever groter dan A5 (en als het wel kleiner is, dan is dat wat het is, maar gun jezelf wat ruimte).
 4. Kleurpotloden, viltstiften, schaar, lijm, en ander schrijf-, teken-, plak- en knipgerei dat jij graag gebruikt.
 5. Geïllustreerde tijdschriften waarin geknipt en gescheurd mag worden (liefst verschillende soorten, vraag vrienden en familie om een aantal exemplaren van een tijdschrift dat je zelf niet in huis hebt).

Programma

Voorbereiding:
Op 21 december krijg je van ons een mailtje ter voorbereiding, om alvast ‘ingetuned’ te raken en met de zoomlink voor de live-onlinemomenten.

Van 25 december tot en met 6 januari dagelijks:

 • 6.45 uur: Persoonlijke voorbereiding: theetje, koffietje, computer en zoomlink openen, schrijfboekje en teken-/schrijfspullen klaarleggen.
 • 7.00 uur: start gezamenlijk programma.
 • 8.15 uur: einde gezamenlijk programma.
 • 8.15 uur – 8.30 uur: suggestie: eigen stille tijd voor jouw Midwinterreis naar binnen.

Claim tenminste nog een kwartiertje de tijd voor jezelf (ideaal is als je jezelf tot 9.00 uur de tijd gunt). Misschien wil je nog even stil zijn, wat muziek luisteren of wat opschrijven, uitwerken, tekenen, lezen, naar aanleiding van ons gezamenlijk uur. Je kunt dat natuurlijk ook later op de dag doen, of achterwege laten, dat is helemaal aan jou.

Opbrengst:

Gedurende deze Midwinterreis naar binnen in de 12 heilige nachten:

 • verbind je je met jezelf,
 • ontwikkel je een groter bewustzijn,
 • zuiver je uit wat werkelijk belangrijk is voor jou in je leven,
 • krijg je zicht op je verlangens voor het nieuwe jaar,
 • ontwikkel je wijsheid en creativiteit,
 • word je geïnspireerd door woord, beeld en muziek en
 • worden de eerste contouren zichtbaar van je plannen voor het komend jaar.

Als jij deze eerste twee stille uren van de dag als heilige tijd voor jezelf hebt gebruikt, zul je
liefdevoller, onverdeeld aanwezig kunnen zijn in je relaties en bij wat je de rest van de dag onderneemt. Je ervaringen worden intenser, je wordt vindingrijker en creatiever en zult je vaker verwonderen over wat er ‘toevallig’ op je pad komt. De schoonheid van het wonder van het leven wordt tastbaar. De uitwerking daarvan gedurende deze twaalf dagen en de maanden daarna zal je verbazen.

Voor wie?

Voor mannen en vrouwen, oud en jong, die verlangen naar leven in verbinding met hun diepste zijn. Voor ieder die de 12 heilige nachten ziet als een prachtige tijd om de Midwinterreis naar binnen te gaan. Voor wie een ‘ja’ voelt bij het bovenstaande aanbod.

De Midwinterreis naar binnen – de 12 heilige nachten – live-online • vanaf 25-12-2023

Alle op dit moment ingeplande data voor De Midwinterreis naar binnen - de 12 heilige nachten

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
De Midwinterreis naar binnen – de 12 heilige nachten – live-online • vanaf 25-12-2023