Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel
Waarachtig man zijn • vanaf 2-9-2022
€ 1.950,00
Ontwikkelgang van 8 dagen met een vaste groep mannen
Data en tijden
8 dagen
(dagen zijn NIET ‘los’ te boeken)
- Vrijdag 2 en zaterdag 3 september
- Zaterdag 1 oktober
- Zaterdag 5 november
- Vrijdag 2 december 2022
- Vrijdag 20 januari
- Vrijdag 17 februari
- Vrijdag 17 maart 2023
10.00 – 17.30 uur
Deur open vanaf 9.30 uur
Locatie
Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel
Kosten
€ 1.950,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, fruit, lunch
Trainers
Nog plaatsen beschikbaar
Beschrijving
In ons werk blijkt dat mannen meer en meer waarachtig man willen zijn. Zij zoeken diepgang, een heldere en oprechte sparringpartner en toegang tot de weggestopte en afgesloten drijfveren en energiebronnen in zichzelf. Als er iets is wat we de afgelopen jaren in toenemende mate hebben gezien in ons werk binnen Interakt, dan is het dit. Niet zelden stuiten we dan samen op onopgelost trauma, goed verborgen pijn en cultureel bepaalde levenslessen die het zicht op waarachtig man zijn hebben vertroebeld. De afgelopen jaren hebben we vaak het dringende verzoek ontvangen om binnen Interakt een plek te creëren voor mannen: waar het veilig is, waar een ‘no nonsense’ aanpak heerst, waar je uitgenodigd wordt de diepte in te gaan met begeleiders die uit leven en werk weten waarover ze het hebben, waar je vluchtmechanismen worden herkend en benoemd, maar jouw autonomie en jouw tempo altijd gerespecteerd zullen worden. Kortom, een plek waar je in de ontmoeting met anderen jezelf ontmoet.
In 2020 begonnen we daarom met thema-avonden rondom man-zijn. In 2021 hebben we een reeks van drie ééndaagse workshops aangeboden, waarin we werken met Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) en waar alle denkbare mannenthema’s welkom waren. Man, wat een mooie dagen waren dat. Kracht en kwetsbaarheid, diepe stille ontroering en ontladend bulderend gelach, het was er allemaal.
We merkten: het is tijd om in 2022 een doorgaande vaste mannengroep te starten!
Een groep die elkaar steeds beter leert kennen, groeit in vertrouwen en met elkaar de diepgang en levensthema’s aangaat.
Opzet en inhoud
In de groep is plaats voor maximaal 14 mannen die alle dimensies, aspecten en thema’s van het man-zijn in kracht en kwetsbaarheid met elkaar willen verkennen, ontdekken, uitwerken, ervaren, omarmen en beleven.
Wat is het om waarachtig man te zijn? Kan ik, mag ik de man zijn die ik ben? Hoe verhoud ik mij tot mezelf, tot andere mannen, tot vrouwen, tot de wereld, als man? Met elkaar onderzoeken wat het is om man te zijn, wat het unieke is voor iedere individuele man en wat de collectieve thema’s zijn. Waar zijn we in ons man-zijn tegen aan gelopen, wat willen we graag vrij maken? Wat willen we graag heel maken? Hoe ga ik als man om met kwetsbaarheid, fysieke kracht, autoriteit, seksualiteit, relaties? Wat is mijn relatie als man met macht, onmacht, woede, schaamte, schuld? Mag als man bijvoorbeeld mijn zachtheid er ook zijn, of vind ik het juist moeilijk om mijn kracht en mannelijkheid, mijn eigen wil, daadkracht of agressie er te laten zijn? Welke onbewuste overlevingsstrategieën houden mij nog vast of tegen? En hoe kom ik nog meer in verbinding met de man en mens die ik ben.
Er wordt gewerkt aan de hand van IZR-processen, zowel plenair als in subgroepen, waardoor iedere deelnemer de gelegenheid heeft om gedurende de 8 dagen meerdere eigen processen te doen, naast het deelnemen, resoneren, leren en ervaren aan de processen van anderen. De IZR-processen wordt afgewisseld met o.a. literatuur, film, muziek, theoretische toelichting en andere werkvormen rondom de verschillende thema’s die aan bod komen of zich aandienen.
Voor wie
Mannen die zich herkennen in het bovenstaande, graag tijd en aandacht willen nemen om zich als man verder te ontwikkelen, benieuwd zijn naar ervaringen van andere mannen, en zich committeren aan een periode waarin zij zichzelf en andere mannen ontmoeten in hun kwetsbaarheid en kracht, zijn van harte welkom.
Begeleiding
De workshops worden verzorgd door Paul Delhaas en Margriet Wentink. Paul begeleidt onder meer veranderingsprocessen in organisaties, heeft als Jungiaans therapeut ervaring met het begeleiden van individuele ontwikkelingsprocessen van mannen en vrouwen en is door Interakt opgeleid in het werken met IZR-processen. Zijn werk kenmerkt zich door een zeldzame combinatie van doortastendheid, wijsheid, empathie en fijngevoeligheid.
Margriet is de initiatiefnemer van de IZR-methode en het werk van dr. Franz Ruppert in Nederland en België. Zowel in groepen, teams als individuele trajecten begeleidde zij met haar jarenlang verworven kundigheid mannen bij het toegang krijgen tot zichzelf en lang verborgen trauma. ‘Met compassie naar de kern’ is haar motto.
Samen begeleidden Paul en Margriet eerder de avonden ‘Als de nood aan de man komt’ (2020) en de reeks: ‘Man wat beweegt je’ (2021).