10 oktober 2024 19:30 - 21:00 Jouw verblijfplaats

Webinar: Mannen en Moeders • 10-10-2024

 47,50

In je mannelijke kracht staan? Uit de symbiose met je moeder gaan!

 

Data en tijden

Donderdag 10 oktober 2024
19.30 – 21.00 uur
Inloggen vanaf 19.15 uur
Met gelegenheid om terug te kijken

Locatie

Jouw praktijk of huis

Kosten

€ 47,50

Live-online met

Margriet Wentink

 

>> verdere informatie >>

Nog plaatsen beschikbaar

Beschrijving

Je leeft het liefst je authentieke, waarachtige mannelijkheid. Waarbij je in je kracht staat zonder je kwetsbaarheid te ontkennen. Je gevoelige, intuïtieve kant durft te laten spreken zonder dat het je daad- en wilskracht ondermijnt.

In de biografie en psychologie van de man gaat het dan al gauw over de rol van je vader; jouw rolmodel. Zijn autoriteit, zijn aanwezigheid of juist afwezigheid, wat ook daadwerkelijk een belangrijk thema is. Maar weet je dat de moeder – zoon-relatie minstens zo’n belangrijk stempel drukt op de ontwikkeling van mannen?

Veel onbenutte kracht, of juist opgekropte, onbegrepen woede en frustratie, veel gebrek aan focus, wilskracht en daadkracht, veel onbenutte (seksuele) potentie of juist grenzeloosheid kan beter begrepen worden als de patronen die iemand al heel vroeg vormde in de relatie met zijn moeder bewust in beeld komen. Inclusief de verwondingen die je daarin opliep. Daar zicht op hebben is het begin van het verschil maken. Het verschil tussen wie zij was (en is) en wie jij bent geworden en kunt zijn. Het verschil tussen haar verlangens en missie in het leven en jouw eigen authentieke verlangens en wie jij wilt zijn in jouw leven en relaties.

Hoe vaak mag het daar in alle oprechtheid over gaan in jouw leven? Over de invloed die de relatie met je moeder heeft (gehad) op jouw ontwikkeling als man? Misschien wordt het onderwerp je af en toe onder je neus gewreven door een boze partner, een kritische collega, of via een suikerzoet clichébeeld in de media. Misschien heb je er mooie gesprekken over met intieme vrienden, naar aanleiding van een goede film of boek.
Misschien leg je het – net als de mannen die wij in onze praktijk ontmoeten – juist graag onder de loep, omdat je merkt dat het een onderwerp is in je leven dat je verder wilt verkennen.

Waar ervaar je nog steeds – mogelijk meer dan je lief is – de invloed van je moeder op jouw leven? Waar dans je nog met schaduwen uit het verleden, die de ingewikkelde strijd tussen voor jezelf kiezen en haar gelukkig maken weerspiegelen? En welke onbewuste, ongeschreven regels die meer van haar dan van jezelf zijn hanteer je nog?

Welke uitnodiging, welke steun of welke claim heb je ervaren als kind, als jongen, als jonge man en volwassen man in de relatie met je moeder? Kreeg ze lichtjes in haar ogen als ze jou in je heel eigen mannelijke zijn zag opgroeien en ontwikkelen of ontmoette je een vraag, een verdriet, een hunkering, een verwijt of een gemis aan het mannelijke in het contact met haar. Probeerde je haar verdriet te verzachten, sloot ze een bondje met je tegen je vader of anderen, probeerde je haar verlangens te vervullen en nam je onbewust een taak op je jonge schouders die te zwaar was voor een kind? Hoe heeft dat je beïnvloed? Hoe heb jij je daartoe verhouden? En hoe heeft dat je gevormd tot wie je nu bent?

Daarover gaan we het hebben in het webinar Mannen en Moeders.

Voor wie?

Voor mannen die benieuwd zijn naar de invloed van de relatie met hun moeder op hun manier van in het leven staan, hun manier van leiding geven, partnerschap, en ouderschap. Voor mannen die verlangen naar meer ruimte voor hun werkelijke zijn, in vrijheid, verbondenheid, kracht en kwetsbaarheid.
En voor al die andere mensen die belangstelling hebben voor dit onderwerp, moeders met zonen bijvoorbeeld.

Werkwijze

Het webinar is interactief, dat wil zeggen: naast uitleg aan de hand van een PowerPointpresentatie krijg je indringende kennis aangereikt en worden je dito vragen gesteld, die je ter plekke even kort voor jezelf kunt uitwerken, of waaraan je na het webinar voor jezelf nog meer tijd kunt besteden. Je komt tijdens het webinar zelf niet in beeld en er zullen geen gesprekken van ‘man tot man’ plaatsvinden, dus privacy is verzekerd. Je kunt wel vragen stellen via de chat. Sommige daarvan worden plenair maar anoniem behandeld, omdat ze van belang kunnen zijn voor alle deelnemers.

Deelname en terugkijkmogelijkheid

Je ontvangt op de dag van het webinar vóór 16.00 uur de link waarmee je het webinar kunt volgen.
Energetisch maakt het veel verschil als je live aanwezig bent en tegelijkertijd met anderen hiermee bezig bent. Verbondenheid is een zeer onderschatte kracht. Wil je heel graag deelnemen maar kun je niet live aanwezig zijn: je krijgt na afloop een link toegestuurd om het webinar terug te kijken.

Wat heb je nodig?

  • Computer / laptop / tablet of smartphone met goede video- en audiomogelijkheden
  • Een goede en stabiele internetverbinding
  • Papier en pen/potlood/kleurpotlood
Webinar: Mannen en Moeders • 10-10-2024

Alle op dit moment ingeplande data voor Mannen en Moeders

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Webinar: Mannen en Moeders • 10-10-2024