Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel
Breek de stilte 2A • 11 t/m 13-3-2025
€ 885,00
Trauma en hechting: van pré-, peri- en postnataal hechtingstrauma tot het vierde levensjaar
Deze module vormt samen met Breek de stilte 2B de gehele Breek de stilte 2-module van in totaal 6 dagen.
Data en tijden
Dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 maart
10.00 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 09.30 uur
Locatie
Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel
Kosten
€ 885,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunches
Accreditatie
- NBVH – 18 punten
- SKB – 3,0 EC’s
- FVB – 38 punten
Trainers
Margriet Wentink en co-trainer(s)
Nog plaatsen beschikbaar
Beschrijving
Inhoud
Pré-, peri en postnataal hechtingstrauma tot het vierde levensjaar staan in deze training centraal. Met behulp van Interactieve Zelf-Resonantie krijg je diepgaand inzicht in de gevolgen, waardoor ze beter begrepen en hersteld kunnen worden. Aan bod komen:
- Hechtingstrauma en Interactieve Zelf-Resonantie.
- Definitie, kenmerken en gevolgen.
- Hechtingstrauma en identiteitsontwikkeling.
- Sporen van seksueel misbruik, verwaarlozing, afwijzing, miskenning en geweld.
- Emotieregulering bij hechtingstrauma behandeld vanuit deze werkwijze.
- De voor dit type trauma typerende innerlijke dynamiek tussen de overlevingsdelen en traumadelen bezien vanuit het driedelige model van dr. Franz Ruppert.
- Verschijnselen en dynamieken die zichtbaar worden tijdens de Interactieve Zelf-Resonantieprocessen herkennen, begrijpen, verwoorden en duiden.
- Het bevorderen van de drie O’s: het ontwikkelen van gezonde delen, ontmaskeren van overlevingsdelen en ontmoeten van traumadelen tijdens het Interactieve Zelf-Resonantieproces.
Doelgroep
Je kunt deelnemen als je beroepsmatig of als vrijwilliger werkzaam bent in een op zorg en welzijn gerichte beroepsgroep en daarvoor een hogere beroepsopleiding volgde. Bijvoorbeeld (psycho)therapie, (ortho) pedagogiek, maatschappelijk werk, onderwijs, coaching, (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, politie, vluchtelingenhulp, rouwbegeleiding, palliatieve zorg, uitvaartzorg etc. Bij twijfel over of je tot de doelgroep behoort, kun je altijd contact met ons opnemen.
Vereiste IZR-vooropleiding
De volgende opleidingsmodule dient met succes te zijn afgerond:
- Breek de stilte 1
Let op: Schrijf je alleen in als je voldoet aan bovenstaande vooropleidingseisen. Mocht tijdens de opleiding blijken dat je daar niet aan voldoet dan heeft Interakt op elk moment het recht je (alsnog) de (verdere) deelname aan de opleiding te ontzeggen. Dit om de kwaliteit van de opleiding voor de overige deelnemers te kunnen waarborgen. Je hebt daarbij geen recht op restitutie van deelnamekosten en/of vergoeding van andere kosten. Neem bij twijfel contact met ons op om te overleggen of je voldoet aan de voorwaarden.
Programma
Kernachtige theoriegedeelten worden afgewisseld met praktische oefeningen die plenair, individueel en in subgroepen worden uitgevoerd. Het gebruik van de methode wordt stap voor stap gedemonstreerd, toegelicht, onderbouwd en geoefend. Op laagdrempelige wijze vindt aan het eind van de training een activiteit plaats om je kennis en integratie van de verplichte literatuur te toetsen.
Doelstelling
Aan het einde van deze training:
- Herken je de samenhang tussen de vragen, verlangens en symptomen waarmee je cliënten bij je komen, de verschijnselen die in het Interactieve Zelf-Resonantieproces waarneembaar zijn en de gevolgen van hechtingstrauma.
- Weet je wat er nodig is om natuurlijk herstel bij hechtingstrauma te bevorderen en hoe je daarbij de methode effectief kunt benutten.
- Kun je de basistheorie m.b.t. hechtingstrauma die ten grondslag ligt aan deze werkwijze toepassen in je eigen werksituatie.
- Heb je ervaren hoe Interactieve Zelf-Resonantie de innerlijke dynamiek van mensen kan spiegelen, en helderheid kan scheppen in de soms complexe vraagstukken.
- Beschik je over studie- en oefensuggesties in een handige cursusmap, waarmee je je eigen kennis en vaardigheden verder kunt trainen.
Verplichte literatuur
- Franz Ruppert et al. – Vroegkinderlijk trauma (Eeserveen 2014)
Accreditatie
- Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten – NBVH – 18 punten
- Stichting Keurmerk Beroepsscholingen in de Psychosociale Complementaire Gezondheidszorg – SKB – 3,0 EC’s
- Register Vaktherapie, Federatie Vaktherapeutische Beroepen – FVB – 38 punten
Alle op dit moment ingeplande data voor Breek de stilte 2A
- bekijk je nuBreek de stilte 2A