20 december 2017 18:15 - 19:15 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Yoga VanZelf • losse les • 20-12

 12,00 incl. btw

Datum en tijden

Woensdag 20 december
18.15 – 19.15 uur
Ontvangst vanaf 18.00 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 12,00 incl. btw

Trainers

Mineke Mellink

>> verdere informatie >>

Nog plaatsen beschikbaar

Beschrijving

Van nature zijn we ontspannen.
Door de maatschappij en de omstandigheden waarin we leven en hoe we met onszelf omgaan (en hoe we over onszelf zijn gaan denken), ontstaan er in het dagelijks leven spanningen die via onze adem (lichamelijk), spieren (lichamelijk) en gedachten (mentaal) tot uiting komen. Spanningen kunnen ervoor zorgen dat het lijkt of je (het contact met) jezelf kwijt bent.
Door middel van beweging in combinatie met adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen, leer je in de yoga waarnemen hoe het (met je) is gesteld. Zo leer je bijvoorbeeld het verschil tussen “spannen” en “ont-spannen”. Als je luistert naar de signalen die het lichaam geeft, krijgt het zelfherstellend vermogen de ruimte.

Yoga is eigenlijk Zelfonderzoek en Zelfzorg. Door hiermee bezig te zijn, ontstaat er meer bewustzijn van de eigen situatie (en daarmee ook van de situatie van anderen en van de manier waarop je met anderen omgaat).
De bedoeling is dat je leert om op zo’n manier in je lichaam aanwezig te zijn en er op zo’n manier mee om te gaan dat je ontdekt wat het beste werkt voor jou.
Door voortdurend aanwezig en bewust te zijn leer je zelf je gemoedstoestand te reguleren, waardoor Yoga ook ondersteunend werkt bij traumaverwerking. Om een psychisch of fysiek trauma te kunnen verwerken is het nodig het contact met jezelf te herstellen – vooral met je lichaam – en opnieuw een positieve relatie met je lichaam op te bouwen. Elementen die een rol spelen bij deze yoga zijn: Mindfulness, keuzes maken, effectief actie ondernemen, ritmes creëren en ademhaling.
In deze yogalessen is veel aandacht voor zo makkelijk mogelijk bewegen, zonder onnodige spanning, zonder je best te doen. Als VanZelf.
Vanzelfsprekend pluk je daar ook buiten de yogalessen de vruchten van.

Voor wie

Voor iedereen die bereid is tijd en aandacht aan zichzelf te besteden. Er is geen ervaring met yoga nodig en je hoeft niet lenig te zijn of fysiek zware inspanningen te leveren.
Voorafgaand aan deelname zal er contact zijn om te overleggen of er mogelijk contra-indicaties zijn voor deelname.

Nodig voor de les

Kleding waarin je comfortabel kunt bewegen, neem een eigen (hand)doek mee voor op de mat (matten en kussens zijn aanwezig).

Door wie

De lessen worden gegeven door Mineke Mellink. Zij heeft zich na de Yogadocentenopleiding Samsara, verdiept in de Ontspanningsinstructies volgens de Methode Van Dixhoorn, Onbeperkt Ontspannen vlgs Pia Blok en “Traumayoga” vlgs D. Emerson en E. Hopper.

Yoga VanZelf • losse les • 20-12
Yoga VanZelf • losse les • 20-12

Alle op dit moment ingeplande data voor Yoga VanZelf

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Yoga VanZelf • losse les • 20-12