1 november 2022 19:30 - 21:30 Jouw huis

Wees de ouder die je wilt zijn – live-online webinar • vanaf 1-11-2022

 199,00 incl. btw

bij aanmelding vóór 24-10.

Voor ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken

 

Data en tijden

4 avonden
(avonden zijn NIET ‘los’ te boeken)

  1. Dinsdag 1 november
  2. Woensdag 23 november
  3. Maandag 19 december
  4. Dinsdag 10 januari 2023
  5. Reservedatum: Maandag 23 januari 2023

19.30 – 21.30 uur
Inloggen vanaf 19.15 uur
Gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen vanaf 21.00 uur

Locatie

Jouw huis

Kosten

Van € 199,00 voor € 149,00 incl. btw bij aanmelding vóór 24-10

Trainer

Margriet Wentink

>> verdere informatie >>

Nog plaatsen beschikbaar

Beschrijving

Als ouder wil je je kind graag liefdevol begeleiden op zijn of haar eigen ontdekkingstocht door het leven. Maar net als de zee soms ruw en stormachtig is, kent het leven verrassingen en onverwachte wendingen. Hoe ben je de ouder die je wilt zijn als het leven spanningen, druk, zorgen met zich meebrengt? Hoe kun je er zijn voor je kind als je zelf veel lasten op je schouders draagt, omdat er misschien moeilijke tijden zijn op je werk, je mantelzorgtaken heb voor ouder wordende ouders, of alles opeens anders is zoals in de recente lockdowns? Hoe ga je om met wat dat raakt in jezelf en in je kind, met de irritaties, het onvermogen, de korte lontjes, misverstanden of terugtrekbewegingen en contactbreuken die dan kunnen ontstaan?

Kinderen van alle leeftijden hebben een veilige basis nodig van waaruit zij de wereld gaan verkennen en een veilige haven om in aan te komen nadat ze op avontuur zijn geweest. Als ouder wil je dat het liefst ook bieden en hoop je dat jouw kind jou zo ervaart: als die veilige basis en die veilige haven. Soms kun je daar als ouders wel wat steun bij gebruiken.

In dit interactieve webinar geven we 3 maanden lang ouders een steun in de rug, tools in handen, en een nieuwe kijk op zichzelf, hun kinderen en ouderschap.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor ouders die met een frisse blik naar ouderschap willen kijken en de kracht van ‘samen’ willen ervaren. Die niet langer alleen willen zwoegen maar beseffen dat mensen elkaar kunnen steunen, met kennis, uitwisseling, tips en ideeën. Dit webinarreeks is zo opgezet dat deze geschikt is voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Je kunt de webinarreeks alleen volgen of samen met de andere ouder van je kind / je partner. Als je samen komt halen jullie meer uit de webinars dan wanneer je alleen komt en de een het moet vertalen naar de andere ouder.

Opzet

Tijdens de webinars wordt er aan de hand van sheets en filmfragmenten informatie gegeven die je prikkelt om na te denken over je eigen situatie. De informatie en werkwijze maken we direct toepasbaar voor jouw ouder-kindrelatie, zodat je in staat bent om je eigen gedrag en gevoelens en die van je kind meer bewust waar te nemen en op een diepere laag te begrijpen. Ook zijn er korte opdrachten om de informatie te verwerken en om te zetten in actiepunten voor jouw eigen situatie. Er worden tips and tricks gedeeld en er is ruimte voor vragen. Aan het eind van ieder webinar krijg je leestips en opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. De webinarreeks biedt je zo de gelegenheid om twaalf weken lang de focus te leggen op jou als ouder, je kind en jullie relatie.

Aanbevolen literatuur

  • Diane Poole Heller – De kracht van gehechtheid (Eeserveen 2021)
  • Oprah Winfrey en Bruce D. Perry – Wat is je overkomen? (2021)
Wees de ouder die je wilt zijn – live-online webinar • vanaf 1-11-2022

Alle op dit moment ingeplande data voor Wees de ouder die je wilt zijn – live-online webinar

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Wees de ouder die je wilt zijn – live-online webinar • vanaf 1-11-2022