18 januari 2021 10:00 - 16:00 Vanuit je eigen huis of praktijk

Online training e-IZR voor groepen • 18-1-2021

 159,00

Online training in het begeleiden van online IZR voor groepen (e-IZR)

 

Data en tijden

Maandag 18 januari
10.00 – 16.00 uur

Locatie

Je eigen huis of praktijk

Kosten

€ 159,00 incl. btw

Trainers

Margriet Wentink en Jelena van der Weide-Cvjetkovic

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
De wachtlijst geldt alleen voor deze activiteit op deze datum.
Kijk onderaan deze pagina of deze activiteit nog vaker staat ingepland en of daar wellicht nog plaats is.
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte van een volgende gelegenheid.
Categorie:

Beschrijving

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 zijn we gestart structureel online IZR-begeleiding (e-IZR) aan te bieden. Gedurende de afgelopen 9 maanden hebben we een schat aan ervaringen opgedaan in binnen- en buitenland met het online werken met IZR-processen in groepen. Noodgedwongen hebben we ook het seminar met Franz Ruppert in november 2020 geheel online georganiseerd. Wat een energie, diepgang, verbazing over de mogelijkheden en lovende feedback genereerde dat!
Gezien het aantal webinars, online meetings, etc. creëren we langzaamaan een samenleving waaruit online-aanbod niet meer is weg te denken, net zo min als de contact-beperkende maatregelen voorlopig opgeheven zullen worden. We willen jou als IZR-begeleider dan ook graag zo goed mogelijk toerusten om zelf ook meer online te kunnen gaan werken. We geven je graag onze kennis en ervaringen door en helpen je met deze training op weg om zelf e-IZR voor groepen aan te gaan bieden.

Een e-IZR-bijdrage aan de samenleving

Inmiddels wordt duidelijk dat we na de gezondheidscrisis waar we samenlevingsbreed momenteel in verkeren, na verloop van tijd te maken zullen krijgen met een toenemend aantal psychische problemen, relatieproblemen en stress-gerelateerde gezondheidsproblemen.
In deze onrustige tijd, die raakt aan existentiële angsten, vinden veel mensen het moeilijk om houvast te vinden in zichzelf en bij betrouwbare anderen. Met name bij die mensen die al eerder – bijvoorbeeld in hun vroege jeugd – existentieel trauma hebben ervaren, worden nu overlevingsdelen en traumagevoelens geactiveerd. Juist vanuit de IZR-werkwijze kunnen we een bijdrage leveren aan de zijnskwaliteiten van het gezonde deel, waardoor mensen in een onrustige periode voldoende veiligheid vinden in zichzelf. Dat helpt de schade beperkt te houden en opeenstapeling van trauma op trauma te voorkomen.
Daarnaast valt te vermoeden dat straks de GGZ volledig overvraagd zal zijn. Het zou goed kunnen zijn dat steeds meer mensen eigen autonome paden gaan bewandelen om de juiste hulp te krijgen en gebruik gaan maken van andere therapeutische werkwijzen. We zijn ervan overtuigd dat we juist met e-IZR veel te bieden hebben en een bijdrage kunnen leveren.

Jouw e-IZR-kans

Daar zijn gedegen geschoolde en ervaren IZR-begeleiders voor nodig en nog niet iedereen heeft ervaring met het online begeleiden van cliënten met behulp van IZR. Als je echter wel de mogelijkheden daarvan ziet, ook voor je eigen praktijk, dan kun je wellicht een stimulerend zetje in de rug gebruiken.
Daarom hebben we deze korte, krachtige online training ontworpen, waarin we je online leren om online IZR-processen (e-IZR) in groepen te begeleiden.
Zou je liever eerst zelf als deelnemer ervaren hoe e-IZR in een groep in zijn werk gaat? Schrijf je dan in voor een van onze Online avond-workshops Interactieve Zelf-Resonantie.

Waar bestaat de training uit?

De online trainingsdag (6 uur)

 • Je ontvangt een zoomhandleiding die je van tevoren leest en waarvan je de beschreven functies van tevoren uitprobeert (eventueel met hulp van iemand in je omgeving).
 • Vragen over de werkwijze noteer je en stuur je ons van tevoren per e-mail toe (secretariaat@interaktiel.nl).
 • We komen 18 januari 2021 van 10.00 tot 16.00 uur bij elkaar in een online leeromgeving.
 • Je ontvangt van ons een korte introductie, waarbij er ingegaan wordt op de vragen en waarna er ook weer gelegenheid is om vragen te beantwoorden.
 • We doen een aantal plenaire e-IZR processen waarin we steeds toelichten wat we doen, hoe we het doen, waarom we het doen en er na afloop gelegenheid is om vragen te stellen.
 • Je wordt in de gelegenheid gesteld om een twee- of drietal te vormen met andere cursisten, zodat je bij elkaars eerste online bijeenkomsten aanwezig kunt zijn om elkaar (technisch) te ondersteunen.

Wat is de opbrengst?

 • Je weet en hebt ervaren hoe het online begeleiden van een IZR-proces in een groep georganiseerd en uitgevoerd kan worden.
 • Je hebt een werkwijze om met twee andere collega’s in een intercollegiale feedbackgroep te oefenen, resultaten en vragen te bespreken en elkaars buddy te zijn als je hiermee daadwerkelijk in je praktijk aan de slag gaat.
 • Je voelt je vrij in het gebruik van e-IZR en hebt je ‘koud-watervrees’ voor het online werken met IZR-processen overwonnen.
 • Je ontwikkelt zelfvertrouwen om hiermee ook zelfstandig in je praktijk te gaan werken.

Certificering

Als je de volledige training hebt doorlopen ontvang je na afloop per e-mail het deelnemerscertificaat e-IZR-begeleider.

Investering

De tijdsinvestering bedraagt:

 • Zelfstudie d.m.v. lezen zoomhandleiding en uitproberen functionaliteiten: 2 uur (datum en tijd naar eigen keuze).
 • Online training: 6 uur.

De kosten bedragen:
Alleen in deze bijzondere tijd (zolang de coronamaatregelen gelden) bieden we deze training aan tegen een tarief dat meer dan 30% lager ligt dan onze gebruikelijke tarieven, te weten € 159,00. Dit omdat we graag willen dat zoveel mogelijk IZR-begeleiders online bekwaam aan de start verschijnen, zodat we dit met z’n allen op een zo sterk mogelijke manier kunnen uitdragen.

Waar vindt de training plaats en welke techniek heb je nodig?

Je volgt de training en de oefensessies vanuit je eigen huis of werkplek. Voorwaarde is dat je een ruimte hebt waar je niet gestoord wordt en niemand anders aanwezig is (i.v.m. de privacy) en waar je een goede internetverbinding hebt. Verder heb je een laptop, tablet of computer nodig met een cameraatje. Je ontvangt de laatste werkdag voor de training een link en instructies om in te loggen in de online-omgeving.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan deze training als je bij ons Breek de Stilte 1 en 2 en 3 hebt gevolgd, én de tweedaagse training Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding (of voorheen de eendaagse training Spiegeltje Spiegeltje in het veld). Als je al enige oefening en ervaring hebt opgedaan met het begeleiden van live-IZR-processen in groepen is dat een pré. Het is geen voorwaarde.

Vereiste IZR-vooropleiding

De volgende opleidingsmodules dienen alle met succes te zijn afgerond:

 • Breek de stilte 1
 • Breek de stilte 2
 • Breek de stilte 3
 • Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding (v/h Spiegeltje Spiegeltje in het veld)

Let op: Schrijf je alleen in als je voldoet aan bovenstaande vooropleidingseisen. Mocht tijdens de opleiding blijken dat je daar niet aan voldoet dan heeft Interakt op elk moment het recht je (alsnog) de (verdere) deelname aan de opleiding te ontzeggen. Dit om de kwaliteit van de opleiding voor de overige deelnemers te kunnen waarborgen. Je hebt daarbij geen recht op restitutie van deelnamekosten en/of vergoeding van andere kosten. Neem bij twijfel contact met ons op om te overleggen of je voldoet aan de voorwaarden.

Online training e-IZR voor groepen • 18-1-2021

Aanbevolen literatuur

 • Coachen waar het pijn doet – Ien G.M. van der Pol (Amsterdam 2019)

Doorga-garantie

Voor deze training geldt een minimum aantal deelnemers van 10 personen.

Inschrijving en annulering

Voor deze training geldt een afwijkende annuleringsregeling, namelijk: annuleren is niet mogelijk. Wel kun je – mocht je onverhoopt verhinderd zijn om deel te nemen op de datum waarvoor je hebt ingeschreven – de training zonder extra kosten inhalen op een later moment waarop de training weer wordt aangeboden. Het recht op kosteloos inhalen geldt uitsluitend wanneer je je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de training schriftelijk bij het secretariaat hebt afgemeld.

Online training e-IZR voor groepen • 18-1-2021

 • Coachen waar het pijn doet • Ien G.M. van der Pol

  Coachen waar het pijn doet • Ien G.M. van der Pol

   24,99 incl. btw
  In winkelmand

Alle op dit moment ingeplande data voor Training in het werken met e-IZR

Online training e-IZR voor groepen • 18-1-2021