22 januari 2021 09:45 - 16:30 Vanuit je eigen huis of praktijk

Online Individueel werk met Rouw en Verlies – Korte krachtige training voor (oud)studenten Land van Rouw • 22-1-2021

 159,00

Online training in online individueel werk met rouw en verlies voor (oud)studenten Land van Rouw

 

Data en tijden

 • Vrijdag 22 januari
  9.45 – 16.30 uur
 • Donderdag 4 februari
  19.30 – 21.00 uur

Locatie

Je eigen huis of praktijk

Kosten

€ 159,00 incl. btw

Trainers

Margriet Wentink en Jelena Cvjetkovic

>> verdere informatie >>

Nog plaatsen beschikbaar

Categorie:

Beschrijving

Juist in deze tijd, waarin er veel stil is komen te liggen in ons land, worden mensen op veel verschillende manieren geconfronteerd met verlies. Als rouwtherapeut wil je er het liefst nu zijn voor de mensen die een beroep op je doen. En hoewel je als therapeut mens bent van de ontmoeting, biedt online werken ongekende voordelen. Niks voor jou dacht je aanvankelijk? Eerlijk is eerlijk: lange tijd bekeken ook wij het online werken met veel scepsis. Allereerst gebruikten we het noodgedwongen bij (ernstig) zieke mensen en cliënten die verhuisden naar de andere kant van de wereld en die dus niet meer naar de praktijk konden komen. De resultaten waren verbluffend. Net als bij de live-processen vervult het ons steeds weer met verwondering, als we zien wat er online allemaal mogelijk is. En dat is echt meer dan alleen een gesprek! Veel van de therapeutische interventies die je leerde in je opleiding kun je online gebruiken. Hoe en hoe je je drempelvrees overwint leren we je in een korte krachtige training, die je versteld zal doen staan van de mogelijkheden!

Een bijdrage aan de samenleving

Inmiddels wordt duidelijk dat we naast de gezondheidscrisis te maken hebben – en in toenemende mate zullen krijgen – met een toenemend aantal verlies-gerelateerde psychische problemen, relatieproblemen en gezondheidsproblemen.
In deze onrustige tijd, die raakt aan existentiële angsten en waarin eerdere, opgestapelde verlieservaringen aangeraakt worden vinden veel mensen het moeilijk om houvast te vinden in zichzelf en bij betrouwbare anderen. Met name bij die mensen die al eerder – bijvoorbeeld in hun vroege jeugd – trauma hebben ervaren, worden nu overlevingsdelen en traumagevoelens geactiveerd. Juist vanuit de werkwijze die je leerde bij Land van Rouw kun je een bijdrage leveren aan de zijnskwaliteiten van het gezonde deel, waardoor mensen in een onrustige periode voldoende veiligheid vinden in zichzelf. Dat helpt de schade beperkt te houden en opeenstapeling van trauma op trauma te voorkomen.
Daarnaast valt te vermoeden dat straks de GGZ volledig overvraagd zal zijn. Het zou goed kunnen zijn dat steeds meer mensen eigen autonome paden gaan bewandelen om de juiste hulp te krijgen en gebruik gaan maken van andere therapeutische werkwijzen. We zijn ervan overtuigd dat we juist therapeuten die de opleiding van Land van Rouw volgden veel te bieden hebben.

Jouw kans

Niemand weet hoe lang de huidige maatregelen nog zullen gelden. Nu Nederland massaal het online werken heeft ontdekt, is het fijn om ook als therapeut die mogelijkheid tot je beschikking te hebben. Misschien kun je daarvoor een stimulerend zetje in de rug gebruiken, en heb je graag dat iemand je even met de fijne kneepjes van het onlinewerken op weg helpt? Want waarom zou je het wiel opnieuw en alleen moeten uitvinden? Daarom hebben we een korte, krachtige online training ontworpen, waarin we je online leren om jouw cliënten ook op afstand nabij te kunnen zijn.

Waar bestaat de training uit?

De eerste online trainingsdag (6,75 uur)

 • Je ontvangt een paper die je van tevoren leest.
 • De vragen die het bij je oproept noteer je en stuur je ons van tevoren per e-mail toe.
 • We komen 22 januari van 9.45 tot 16.30 uur bij elkaar in een online leeromgeving.
 • Je ontvangt van ons een korte technische introductie, waarbij er ingegaan wordt op de vragen en waarna er ook weer gelegenheid is om vragen te beantwoorden.
 • In twee- en drietallen oefen je in een onlineomgeving met opdrachten die je van ons ontvangt, die gericht zijn op ‘online-vaardig-zijn’ en het online toepassen van interventies die je eerder leerde in de opleiding.
 • Je ontvangt in die twee- en drietallen feedback van je collega’s, jullie noteren waar je tegenaan loopt, je formuleert eventueel vragen.
 • Jullie ervaringen en vragen komen weer terug in de plenaire groepssessie in de onlineomgeving.

Tussentijdse online-oefensessies (3 x 90 minuten)

 • We geven je een opzetje om verder met elkaar te oefenen in de komende week.
 • De vragen die daaruit voortkomen kun je voorafgaand aan de volgende online-bijeenkomst naar ons toesturen.

Online terugkoppelings-bijeenkomst (90 minuten)

 • Op 4 februari hebben we opnieuw een gezamenlijke online-bijeenkomst om jullie ervaringen en vragen te bespreken.

Wat is de opbrengst?

 • Je weet en hebt ervaren hoe je het online begeleiden van in de opleiding geleerde interventies kunt toepassen.
 • Je hebt een werkwijze om met één of twee andere collega’s in een intercollegiale feedbackgroep te oefenen, resultaten en vragen te bespreken en elkaars buddy te zijn als je hiermee daadwerkelijk in je praktijk aan de slag gaat.
 • Je voelt je vrij in het online werken en hebt je ‘koud-watervrees’ voor het online werken overwonnen.
 • Je ontwikkelt zelfvertrouwen om hiermee ook zelfstandig in je praktijk te gaan werken.
 • Je hebt middels je online-feedbackgroepje gewerkt aan een eigen vraagstukken en zo van binnenuit ervaren wat online werken inhoudt.

Certificering

Als je de volledige training hebt doorlopen én hebt deelgenomen aan de tussentijdse oefensessies in een subgroepje, ontvang je na afloop per post het deelnemerscertificaat van deze onlinetraining.

Investering

De tijdsinvestering bedraagt:

 • Zelfstudie d.m.v. lezen en reflectievragen beschrijven 1 uur (datum en tijd naar eigen keuze).
 • Oefening in intercollegiale oefengroepen 3 x 1,5 uur (datum en tijd naar eigen keuze).
 • Online – training: 8,25 uur (trainingsdag en terugkoppelingsmoment op 22 januari resp. 4 februari).

De kosten bedragen:
Alleen in deze bijzondere tijd (zolang de coronamaatregelen gelden) bieden we deze training aan tegen een tarief dat meer dan 50% lager ligt dan onze gebruikelijke tarieven, te weten € 159,00. Dit omdat we graag willen dat zoveel mogelijk Land van Rouw begeleiders online bekwaam zijn, zodat we het online-werken met z’n allen op een zo sterk mogelijke manier kunnen uitdragen.

Waar vindt de training plaats en welke techniek heb je nodig?

Je volgt de training en de oefensessies vanuit je eigen huis of werkplek. Voorwaarde is dat je een ruimte hebt waar je niet gestoord wordt en waar je een goede internetverbinding hebt. Verder heb je een mobiel video-bel-apparaat nodig (waarmee je dus rond kunt lopen) met een goede beeldkwaliteit in het cameraatje (laptop, tablet of smartphone). Je ontvangt kort voor de training een link en instructies om in te loggen in de online-omgeving.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan deze training als je de opleiding bij Land van Rouw volgt of in het verleden hebt gevolgd.

Let op: Schrijf je alleen in als je voldoet aan bovenstaande vooropleidingseisen. Mocht tijdens de opleiding blijken dat je daar niet aan voldoet dan heeft Interakt op elk moment het recht je (alsnog) de (verdere) deelname aan de opleiding te ontzeggen. Dit om de kwaliteit van de opleiding voor de overige deelnemers te kunnen waarborgen. Je hebt daarbij geen recht op restitutie van deelnamekosten en/of vergoeding van andere kosten.

Voor deze training geldt een minimum aantal van 9 deelnemers, het maximum is 24.

Inschrijving en annulering

Voor deze training geldt een afwijkende annuleringsregeling, namelijk: annuleren is niet mogelijk. Wel kun je – mocht je onverhoopt om dringende redenen verhinderd zijn om deel te nemen op de datum waarvoor je hebt ingeschreven – de training zonder extra kosten inhalen wanneer op een later moment de training opnieuw wordt aangeboden. Het recht op kosteloos inhalen geldt uitsluitend wanneer je je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de training schriftelijk bij het secretariaat hebt afgemeld.

Online Individueel werk met Rouw en Verlies – Korte krachtige training voor (oud)studenten Land van Rouw • 22-1-2021

Alle op dit moment ingeplande data voor Online Individueel werk met Rouw en Verlies

 • bekijk je nu
  Wegens grote vraag nogmaals ingepland
  Online Individueel werk met Rouw en Verlies – Korte krachtige training voor (oud)studenten Land van Rouw 22 januari 2021 09:45 - 16:30 Vanuit je eigen huis of praktijk
Online Individueel werk met Rouw en Verlies – Korte krachtige training voor (oud)studenten Land van Rouw • 22-1-2021