13 mei 2020 10:00 - 16:30 Vanuit je eigen huis of praktijk

Korte krachtige training in het werken met e-IZR • 13-5-2020

 129,00

Online training in het begeleiden van online IZR-processen (e-IZR)

 

Data en tijden

 • Woensdag 13 mei
  10.00 – 16.30 uur
 • Donderdag 28 mei
  20.00 – 21.30 uur

Locatie

Je eigen huis of praktijk

Kosten

€ 129,00 incl. btw

Trainers

Margriet Wentink en Jelena Cvjetkovic

>> verdere informatie >>

Nog plaatsen beschikbaar

Ja, de deelnemer heeft de vereiste IZR-vooropleiding met succes afgerond

Categorie:

Beschrijving

Ondanks dat er veel stil is komen te liggen in ons land, komt er een voortdurende stroom vragen van mensen naar ons toe. Daarom zijn we gestart structureel online IZR-begeleiding (e-IZR) aan te bieden. Eerlijk is eerlijk: lange tijd bekeken we dat met veel scepsis. We gebruikten het noodgedwongen voor het eerst bij (ernstig) zieke mensen en cliënten die verhuisden naar de andere kant van de wereld en die dus niet meer naar de praktijk konden komen. De resultaten werden als verbluffend ervaren. Net als bij de live-processen vervult het ons steeds weer met verwondering over wat er mogelijk is met deze werkwijze. Nu de coronamaatregelen frequent contact met cliënten belemmeren hebben we na enige aarzelingen desgevraagd besloten e-IZR structureel aan te bieden. Aan de respons te merken is dat een goed besluit geweest.

Een e-IZR-bijdrage aan de samenleving

Inmiddels wordt duidelijk dat we na de gezondheidscrisis waar we samenlevingsbreed momenteel in verkeren, na verloop van tijd te maken zullen krijgen met een toenemend aantal psychische problemen, relatieproblemen en stress-gerelateerde gezondheidsproblemen.
In deze onrustige tijd, die raakt aan existentiële angsten vinden veel mensen het moeilijk om houvast te vinden in zichzelf en bij betrouwbare anderen. Met name bij die mensen die al eerder – bijvoorbeeld in hun vroege jeugd – existentieel trauma hebben ervaren, worden nu overlevingsdelen en traumagevoelens geactiveerd. Juist vanuit de IZR-werkwijze kunnen we een bijdrage leveren aan de zijnskwaliteiten van het gezonde deel, waardoor mensen in een onrustige periode voldoende veiligheid vinden in zichzelf. Dat helpt de schade beperkt te houden en opeenstapeling van trauma op trauma te voorkomen.
Daarnaast valt te vermoeden dat straks de GGZ volledig overvraagd zal zijn. Het zou goed kunnen zijn dat steeds meer mensen eigen autonome paden gaan bewandelen om de juiste hulp te krijgen en gebruik gaan maken van andere therapeutische werkwijzen. We zijn ervan overtuigd dat we juist met e-IZR veel te bieden hebben en een bijdrage kunnen leveren.

Jouw e-IZR-kans

Daar zijn gedegen geschoolde en ervaren IZR-begeleiders voor nodig en nog niet iedereen heeft ervaring met het online begeleiden van cliënten met behulp van IZR. Als je echter wel de mogelijkheden daarvan ziet, ook voor je eigen praktijk, dan kun je wellicht een stimulerend zetje in de rug gebruiken.
Daarom hebben we een korte, krachtige online training ontworpen, waarin we je online leren om online IZR-processen (e-IZR) te begeleiden.

Waar bestaat de training uit?

De eerste online trainingsdag (6,5 uur)

 • Je ontvangt een paper die je van tevoren leest.
 • De vragen die het bij je oproept noteer je en stuur je ons van tevoren toe.
 • We komen 13 mei van 10.00 tot 16.30 uur bij elkaar in een online leeromgeving.
 • Je ontvangt van ons een korte introductie, waarbij er ingegaan wordt op de vragen en waarna er ook weer gelegenheid is om vragen te beantwoorden.
 • In drietallen oefen je in een onlineomgeving met opdrachten die je van ons ontvangt.
 • Je ontvangt in die drietallen feedback van je collega’s, jullie noteren waar je tegenaan loopt, je formuleert eventueel vragen.
 • Jullie ervaringen en vragen komen weer terug in de plenaire groepssessie in de onlineomgeving.

Tussentijdse online-oefensessies (3 x 90 minuten)

 • We geven je een opzetje om verder met elkaar te oefenen in de komende weken.
 • De vragen die daaruit voortkomen kun je voorafgaand aan de volgende online-bijeenkomst naar ons toesturen.

Online terugkoppelings-bijeenkomst (90 minuten)

 • Op 28 mei hebben we opnieuw een gezamenlijke online-bijeenkomst om jullie ervaringen en vragen te bespreken.

Wat is de opbrengst?

 • Je weet en hebt ervaren hoe je het online begeleiden van een individueel IZR-proces kunt toepassen.
 • Je hebt een werkwijze om met twee andere collega’s in een intercollegiale feedbackgroep te oefenen, resultaten en vragen te bespreken en elkaars buddy te zijn als je hiermee daadwerkelijk in je praktijk aan de slag gaat.
 • Je voelt je vrij in het gebruik van e-IZR en hebt je ‘koud-watervrees’ voor het online werken met IZR-processen overwonnen.
 • Je ontwikkelt zelfvertrouwen om hiermee ook zelfstandig in je praktijk te gaan werken.
 • Je hebt middels e-IZR gewerkt aan je eigen vraagstukken en zo van binnenuit ervaren wat e-IZR inhoudt.

Certificering

Als je de volledige training hebt doorlopen èn hebt deelgenomen aan de tussentijdse oefensessies in een subgroepje, ontvang je na afloop per post het deelnemerscertificaat e-IZR-begeleider.

Investering

De tijdsinvestering bedraagt:

 • Zelfstudie d.m.v. lezen en reflectievragen beschrijven 1 uur (datum en tijd naar eigen keuze).
 • Oefening in intercollegiale oefengroepen 4,5 uur (datum en tijd naar eigen keuze).
 • Online – training: 8,0 uur (13 en 28 mei).

De kosten bedragen:

Alleen in deze bijzondere tijd (zolang de coronamaatregelen gelden) bieden we deze training aan tegen een tarief dat meer dan 50% lager ligt dan onze gebruikelijke tarieven, te weten € 129,00. Dit omdat we graag willen dat zoveel mogelijk IZR-begeleiders online bekwaam aan de start verschijnen, zodat we dit met z’n allen op een zo sterk mogelijke manier kunnen uitdragen.

Waar vindt de training plaats en welke techniek heb je nodig?

Je volgt de training en de oefensessies vanuit je eigen huis of werkplek. Voorwaarde is dat je een ruimte hebt waar je niet gestoord wordt en waar je een goede internetverbinding hebt. Verder heb je een mobiel video-bel-apparaat nodig (waarmee je dus rond kunt lopen) met een goede beeldkwaliteit in het cameraatje (laptop, tablet of smartphone). Je ontvangt de dag voor de training een link en instructies om in te loggen in de online-omgeving.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan deze training als je bij ons Breek de Stilte 1 en 2 hebt gevolgd, én de tweedaagse training Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding (of voorheen de eendaagse training Spiegeltje Spiegeltje in het veld). Als je al enige oefening en ervaring hebt opgedaan met het begeleiden van live-IZR-processen in individuele begeleiding is dat een pré. Het is geen voorwaarde.

Vereiste IZR-vooropleiding

De volgende opleidingsmodules dienen alle met succes te zijn afgerond:

 • Breek de stilte 1
 • Breek de stilte 2
 • Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding (v/h Spiegeltje Spiegeltje in het veld)

Let op: Schrijf je alleen in als je voldoet aan bovenstaande vooropleidingseisen. Mocht tijdens de opleiding blijken dat je daar niet aan voldoet dan heeft Interakt op elk moment het recht je (alsnog) de (verdere) deelname aan de opleiding te ontzeggen. Dit om de kwaliteit van de opleiding voor de overige deelnemers te kunnen waarborgen. Je hebt daarbij geen recht op restitutie van deelnamekosten en/of vergoeding van andere kosten.

Korte krachtige training in het werken met e-IZR • 13-5-2020

Aanbevolen literatuur

 • Coachen waar het pijn doet – Ien G.M. van der Pol (Amsterdam 2019)

Doorga-garantie

Voor deze training geldt geen minimum aantal deelnemers, de training gaat sowieso door.

Inschrijving en annulering

Voor deze training geldt een afwijkende annuleringsregeling, namelijk: annuleren is niet mogelijk. Wel kun je – mocht je onverhoopt verhinderd zijn om deel te nemen op de datum waarvoor je hebt ingeschreven – de training zonder extra kosten inhalen op een later moment waarop de training weer wordt aangeboden. Het recht op kosteloos inhalen geldt uitsluitend wanneer je je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de training schriftelijk bij het secretariaat hebt afgemeld.

Korte krachtige training in het werken met e-IZR • 13-5-2020

 • Coachen waar het pijn doet • Ien G.M. van der Pol

  Coachen waar het pijn doet • Ien G.M. van der Pol

   24,99 incl. btw
  In winkelmand

Alle op dit moment ingeplande data voor Training in het werken met e-IZR

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Korte krachtige training in het werken met e-IZR • 13-5-2020