22 februari 2019 10:00 - 23 februari 2019 17:30 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Het wijze mannenhart • 22 en 23-2-2019

 395,00 incl. btw

Je eigen mannenthema, verkend met behulp van interactieve zelf-resonantie

 

Data en tijden

Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari
10.00 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 09.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 395,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunches en cursusmateriaal

Trainers

Wim Wassink en Laurens Demmer

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
Categorie:

Beschrijving

We weten het al lang: mannen verschillen van vrouwen en recent is bekend geworden dat ook fysiek het mannenhart net even anders werkt dan het vrouwenhart. Het is een gegeven dat mannen psychisch en emotioneel andere verwondingen in het leven oplopen dan vrouwen. Ook mannen kunnen getraumatiseerd worden: al jong in de relatie met hun moeder en vader, en later tijdens de ontluikende seksualiteit en de vorming van de eigen identiteit. Ook de veranderde rol en plaats van een man in het gezin en de samenleving, de betekenis van het hebben van werk, het omgaan met verlies, met seksualiteit, of met fysieke beperkingen, een ontslag of burn-out kunnen ervaringen zijn die je verwond hebben. Daardoor kun je jouw hart hebben gesloten en uit zelfbescherming je gevoelens hebben verdrongen. Het wezenlijke contact met jezelf en met anderen gaat daardoor verloren en je eigen behoeften en je verbinding met het leven komen dan op een laag pitje te staan. We hebben gemerkt dat het krachtig werkt om specifieke mannenthema’s in een kleine groep van maximaal 8 mannen te onderzoeken. Het bijzondere is dat je met behulp van de interactieve zelf-resonantiemethode zowel aan je eigen proces kunt werken, als veel kunt leren van de thema’s van andere mannen. Door de herkenning van elkaars ervaringen en de steun van de andere mannen ontstaat de mogelijkheid je hart weer te openen en je wonden te helen. Zo krijg je weer toegang tot de wijsheid van je hart als betrouwbaar kompas waar je op kunt varen.

Door te onderzoeken wat het verband is tussen je eigen thema, je mogelijke traumatisering en je eigen ontwikkeling krijg je meer vrijheid om je eigen keuzes te maken. We doen dat met behulp van:

 • de mogelijkheid om de samenhang tussen je eigen thema, je mogelijke traumatisering en je eigen ontwikkeling te onderzoeken. Dat doen we met behulp van:
  • ‘interactieve zelf-resonantie’, aangevuld met
  • korte blokken met achtergrondinformatie uit trauma-theorieën, hechtingstheorieën, en IoPT van Franz Ruppert, over traumatisering bij mannen en de persoonlijke mannenthema’s die in deze groep zijn ingebracht. De theorie kan onmiddellijk toegepast worden op jezelf en op de casuïstiek uit je eigen werk- en leefsituatie.
  • korte oefeningen die gericht zijn op waarnemen, voelen en lichaamsbewustzijn,
  • creatieve werkvormen en
  • vragenlijsten
  • cursusmateriaal waarin je literatuur, oefeningen en tips krijgt aangereikt waarin je je verder kunt verdiepen.

Doelgroep

Alle mannen die zichzelf beter willen begrijpen en hun belemmeringen in het leven willen wegnemen met behulp van de interactieve zelf-resonantiemethode. Een speciale vooropleiding in deze werkwijze is niet nodig.

Het wijze mannenhart • 22 en 23-2-2019

Alle op dit moment ingeplande data voor Het wijze mannenhart

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Het wijze mannenhart • 22 en 23-2-2019