14 mei 2019 10:00 - 15 mei 2019 17:30 Landgoed Ehzerwold
Ehzerallee 14
7218 BS
Almen

Geschonden seksualiteit – Gezonde seksualiteit • 14, 15-5 en 18-6-2019

 475,00 incl. btw

Je eigen seksuele thema, verkend met behulp van interactieve zelf-resonantie
Uitsluitend in te schrijven via website Licht & de Boer

Data en tijden

Dinsdag 14 en woensdag 15 mei, terugkomdag op dinsdag 18 juni
10.00 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 09.30 uur

Locatie

Hotel Landgoed Ehzerwold
Ehzerallee 14
7218 BS Almen

Kosten

€ 475,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunches en cursusmateriaal

Trainers

Margriet Wentink en Machteld Licht

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
Categorie:

Beschrijving

Wat heb je in de loop van je leven geleerd over seksualiteit? Wat zijn de boodschappen geweest die je als meisje van huis uit hebt gekregen? En welke ervaringen deed je op? Hebben die je doen bloeien of je seksuele ontwikkeling geschonden? Was je ontluikende seksualiteit van jou en was er ruimte om jouw ontdekkingen te doen, of werd jouw seksualiteit onderdrukt of toegeëigend door anderen? Hoe vrij ben je geweest om je vrouw zijn te ontwikkelen? Of is er verwarring, schaamte, verdriet, boosheid ontstaan die je blokkeert. Misschien zijn er niet vertelde verhalen of geheimen rond seksualiteit, die je al langer met je meedraagt.

En waar sta jij nu? Welke verlangens heb je rond dit thema op dit moment in je leven? Is er nog iets dat je weerhoudt om deze verlangens werkelijk te leven? Wat in jou vraagt erom aangekeken en weer met jouzelf verbonden te worden?

De praktijk leert dat onverwerkte ervaringen uit het verleden, tot op hoge leeftijd een belemmering kunnen vormen in het beleven van en expressie geven aan je vrouw zijn. Ze kunnen de relatie met je lichaam en je eigen seksualiteit in de weg staan, en daarmee van invloed zijn op je (intieme) relaties. Omdat deze thema’s vragen om veiligheid, bieden wij je drie dagen de gelegenheid om met maximaal 10 vrouwen te onderzoeken wat voor jou wezenlijk is, je wonden te helen en je te verbinden met jouw eigen gezonde seksualiteit.

Werkwijze / Inhoud programma

Tijdens twee aaneengesloten dagen en één terugkomdag ga je met behulp van Interactieve Zelf-Resonantie aan het werk met jouw verlangen. En welk verlangen dat is met betrekking tot dit thema bepaal jij zelf. Er zullen plenaire resonantieprocessen zijn en er zijn oefeningen in kleine groepjes. Er is bovendien verwerkingstijd middels kleine schrijf- of tekenopdrachten. Het geheel zal worden ingeleid en omkaderd met blokjes theorie met betrekking tot seksuele ontwikkeling en seksueel trauma in relatie tot identiteitsontwikkeling.

Doelgroep

Vrouwen die zich aangesproken voelen in dit thema zijn van harte welkom. Vrouwen die binnen de hulpverlening met geschonden seksualiteit geconfronteerd worden en deze thema’s op een andere manier willen verkennen zijn eveneens welkom.

Geschonden seksualiteit – Gezonde seksualiteit • 14, 15-5 en 18-6-2019

Alle op dit moment ingeplande data voor Geschonden seksualiteit - Gezonde seksualiteit

Geschonden seksualiteit – Gezonde seksualiteit • 14, 15-5 en 18-6-2019