3 januari 2019 10:00 - 4 januari 2019 17:30 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Conceptie, zwangerschap en geboorte, hoe beïnvloedt dit ons leven? • 3 en 4-1-2019

 385,00 incl. btw

Tweedaagse workshop met Anna Verwaal

 

Data en tijden

Donderdag 3 en vrijdag 4 januari
10.00 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 09.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 385,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee, water, lunches en cursusmateriaal

Trainers

Anna Verwaal

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
Categorie:

Beschrijving

Tijdens deze tweedaagse workshop laat Anna Verwaal ons zien hoe de conceptie, de prenatale periode en geboorte-ervaring een blauwdruk vormen en wat de invloed daarvan is op alle relaties die we hebben in ons leven, zowel fysiek, psychisch, emotioneel, relationeel als spiritueel. Met behulp van de laatste bevindingen in de pre- en perinatale psychologie, fotografie en praktijkvoorbeelden zullen we meer inzicht krijgen in hoe vormgevend deze primaire periode is. Met deze kennis kunnen we het effect van een traumatische conceptie, prenatale- en/of geboorte-ervaring van onze cliënten en baby’s beter begrijpen en positief beïnvloeden en ook de kwaliteit van ons eigen leven verbeteren.

Inhoud dag 1

  • Wat de epigenetica ons leert over embryonale ontwikkeling en het belang van een bewuste voorbereiding op de conceptie en zwangerschap
  • Wat pre- en perinatale psychologie heeft ontdekt over het cellulaire geheugen van sperma & ei, de implantatie & zwangerschapsontdekking, het prenatale navelstrengeffect en foetale overlevingsstrategieën
  • De emotionele ervaringen van de prenatale periode en de langdurige effecten hiervan op latere leeftijd (eerdere miskraam of tweeling verlies, depressie, stress, angst, verlies of ziekte bij moeder, adoptie, enz.)
  • Hoe medische handelingen en geboorte-ervaringen imprints en langdurige patronen creëren, en de manier waarop deze zich later kunnen openbaren (kunstmatige inseminatie, ingeleide bevalling, vacuüm-/tangverlossing, keizersnee, omstrengeling, prematuriteit, intubatie, couveuseverblijf, enz.)

Inhoud dag 2

  • Hoe signaleren we geboorte-imprints, angsten en trauma, en kunnen we onszelf, onze dierbaren en cliënten helpen met het verkrijgen van inzichten?
  • Het effect van pre- en perinatale ervaringen op fertiliteit, de zwangerschap, en het baringproces
  • Begeleiden van volwassenen, kinderen en baby’s bij wie de conceptie, zwangerschap en bevalling niet was zoals gewenst
  • Zorgverlener ken jezelf… wat weten we over onze eigen primaire periode en welke invloed heeft dit op ons privéleven en onze professionele carrière?
  • Interactie, vragen, aanbevolen literatuur, en educatieve mogelijkheden

Anna Verwaal

Anna Verwaal is een Maternal-Child Health Nurse, UCLA Certified Lactation Educator, Conscious Conception and Birth Consultant, Primal Period & Childbirth Educator, Midwifery & Doula Instructor en Birth Photographer.
Na een lange carrière in de klinische verloskunde en in de gespecialiseerde thuiszorg in Los Angeles merkte ze dat ze liever wilde werken met gezinnen en babies in het voorkomen en helen van geboortetrauma. Zo begon ze haar eigen praktijk.
Momenteel reist ze over de hele wereld en geeft ze workshops over pre,- en perinatale imprints en trauma, de hormonale fysiologie, en de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het geboorteproces.
Haar workshops en lezingen bestaan uit een combinatie van klinische kennis, de laatste ontwikkelingen uit de pre,- en perinatale psychologie, haar eigen intuïtie en geboortefotografie, samen met de ervaringen die ze de afgelopen 28 jaar werkend in verschillende landen en culturen, in samenwerking met therapeuten, psychologen, gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen heeft opgedaan.
Anna is sinds 1994 lid van APPPAH, the Association for Pre and Perinatal Psychology & Health.
Meer informatie over Anna Verwaal vind je op haar website fromwombtoworld.com.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor therapeuten die werken met volwassenen en die de symptomen/patronen die zich bij hun cliënten tonen beter in verband willen kunnen brengen met prenataal en perinataal trauma. Deze workshop richt zich niet op mensen die werken in de geboortezorg, zwangerschapsyoga, kindertherapie etc. Centraal staat namelijk hoe de heel vroege traumatiseringen doorwerken in het leven van volwassenen.
Voor deze workshop geldt dat we de patronen leren kennen aan de hand van onze eigen ervaringen. Bereidheid om met je eigen pré- en perinatale biografie te werken tijdens deze workshop is een voorwaarde om deel te kunnen nemen.
Voorwaarde is bovendien dat je een van de lezingen van Anna hebt gevolgd die zij gaf op 1 mei, 22 juni, 23 juni en 4 december.

Tip

Kijk ter voorbereiding ook eens:

Conceptie, zwangerschap en geboorte, hoe beïnvloedt dit ons leven? • 3 en 4-1-2019

Alle op dit moment ingeplande data voor Conceptie, zwangerschap en geboorte, hoe beïnvloedt dit ons leven?

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Conceptie, zwangerschap en geboorte, hoe beïnvloedt dit ons leven? • 3 en 4-1-2019