26 november 2019 19:00 - 22:15 Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD
Tiel

Als de nood aan de man is • 26-11-2019

 50,00 incl. btw

Crises als kans om je ware mannelijke zelf te ontmoeten

 

Data en tijden

Dinsdag 26 november
19.00 – 22.15 uur
Ontvangst vanaf 18.30 uur

Locatie

Interakt
Sint Walburgstraat 10
4001 MD Tiel

Kosten

€ 50,00 incl. btw
Inclusief koffie, thee en water

Trainer

Paul Delhaas en Margriet Wentink

>> verdere informatie >>

Volgeboekt

Had je graag willen deelnemen aan deze activiteit? Meld je dan aan voor onze wachtlijst, want het kan voorkomen dat een inschrijving wordt geannuleerd.
Wij nemen dan contact met je op zodra er een plaats voor je vrijkomt.
De wachtlijst geldt alleen voor deze activiteit op deze datum.
Kijk onderaan deze pagina of deze activiteit nog vaker staat ingepland en of daar wellicht nog plaats is.
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte van een volgende gelegenheid.

Beschrijving

Wat doe je als man als ‘de nood aan de man is’? Als ontslag, ziekte, teleurstelling of het verlies van geliefde personen je leven binnendringen? Als er zich schokkende gebeurtenissen of moeilijke omstandigheden voordoen waar je je niet meteen toe weet te verhouden? Als je geleerd hebt ‘je mannetje te staan’, maar dat gepaard gaat met gevoelens waarmee je geen raad weet? Als de frustratie, de woede, het verdriet, de machteloosheid, het gevoel van verlatenheid, onzekerheid of eenzaamheid? En waar komen die gevoelens vandaan? Komen ze voort uit de actuele situatie, of spelen er ook oudere, opgekropte gevoelens mee, die je niet langer meer kunt verbergen?

Vaak merken we dat mannen niet goed raad weten met hun werkelijke gevoelens. Meestal omdat er niemand was die jou dat kon leren en je geen rolmodel had die liet zien hoe je dat doet als man. ‘Echte mannen huilen niet; flink zijn en doorbijten; geen mietje zijn; huilen en gevoelens zijn voor vrouwen’ zijn motto’s waar veel mannen mee zijn opgegroeid.
Een schijnbare oplossing vinden zij in hard werken, doen alsof er niets aan de hand is, ontkennen van gevoelens of door zich af te sluiten. Omdat zo de kloof tussen wat innerlijk werkelijk wordt gevoeld en hoe daar in de buitenwereld mee om wordt gegaan alleen maar groter wordt, neemt de innerlijke spanning toe. Een uitweg lijkt dan om afleiding en verdoving te zoeken in tv kijken, internetten, veel sporten, extreme activiteiten die adrenaline kicks opleveren, en drugs of seks. Soms volgt een explosie: het ontladen in boosheid en agressie of juist een implosie: een zwijgende naar binnen gekeerdheid. Mannen die niet goed met hun gevoelens om hebben leren gaan ‘kiezen’ allerlei overlevingsstrategieën die met de tijd steeds minder goed werken. Op de lange duur gaat dat ten koste gaat van het plezier in het werk, de kwaliteit van de relatie met hun partner, kinderen, familie en vrienden. Soms ook leidt dat tot gezondheidsklachten. Uiteindelijk is het vaak een crisis, waardoor er hulp gezocht wordt en het gevoel weer, of misschien wel voor het eerst, werkelijk aangekeken en serieus genomen kan worden. Maar waarom zou je zolang wachten?
Als jij als man hier iets in herkent of de wens hebt om je anders te verhouden tot jezelf en je eigen gevoelens dan is de reeks avonden Als de nood aan de man is een mooie en laagdrempelige mogelijkheid om op een andere manier naar jezelf te gaan kijken.

Programma

Op elk van de 4 avonden (die afzonderlijk zijn te volgen!) staat een thema rondom mannen en gevoel centraal. Het begin van de avond wordt ingeleid door een gastspreker of filmfragment, waarbij ruimte is voor uitwisseling. Na een korte pauze wordt in het tweede deel van de avond gewerkt met Interactieve Zelf-Resonantie (IZR): een methode die ruimte biedt om jezelf beter te leren kennen en jezelf en jouw gevoelens weerspiegeld en begrepen te zien door de interactie met andere mensen. (Hier lees je meer over de methode) Op elke avond is er ruimte voor twee mannen om te werken met een eigen vraag. Wie aan de beurt komt wordt bepaald door loting. De ervaring is dat de persoonlijke vraag van de één vaak herkenbaar is voor allen en zo heeft elk IZR-proces in de groep ook een eigen effect voor iedereen.

Thema voor 26 november: Als mannen verliezen

Als de man verliestDe eerste avond vindt plaats op dinsdag 26 november. Het thema voor deze avond is Als mannen verliezen naar het onlangs verschenen gelijknamige boek van Wim van Lent en Tim Overdiek. De avond zal ingeleid worden door een vraaggesprek met Wim van Lent die hier speciaal voor aanwezig zal zijn en zich door de aanwezigen laat bevragen op het thema ‘mannen en verlies’. Tijdens deze avond is het boek ook verkrijgbaar en kan je jouw exemplaar laten signeren door Wim.

Begeleiding

Naast de per avond wisselende gastsprekers worden de avonden begeleid door Paul Delhaas. Paul begeleidt onder meer veranderingsprocessen in organisaties, heeft als Jungiaans therapeut ervaring met het begeleiden van individuele ontwikkelingsprocessen van mannen en vrouwen, en is door Interakt opgeleid in het werken met IZR-processen. Zijn werk kenmerkt zich door een zeldzame combinatie van doortastendheid, wijsheid, empathie en fijngevoeligheid.

Wanneer, waar en voor wie

De 4 op zichzelf staande en afzonderlijk te volgen thema-avonden starten om 19:00 en duren tot 22:15 en vinden plaats bij Interakt in Tiel en zijn bedoeld voor mannen. Uit ervaring blijkt dat partners zich ook betrokken kunnen voelen bij de thema’s die ‘hun’ mannen bezig houden. Partners van deelnemers kunnen zich voor deze avonden daarom ook aanmelden. De lotingsplaatsen voor het uitwerken van eigen vragen of verlangens met behulp van een IZR-proces zijn op deze avonden echter alleen bedoeld voor de mannelijke deelnemers.

Kosten

De kosten bedragen € 50,00 per avond per deelnemer. Ook voor partners bedragen de kosten € 50,00. Koffie / thee en een drankje na afloop zijn inclusief.

Vervolg

De reeks Als de nood aan de man is is bedoeld om kennis te maken met specifieke mannen thema’s en met de methode Interactieve Zelf-Resonantie. Als je als man het verlangen hebt om meer in verbinding te zijn met je zelf en je gevoel, en een gezonde relatie wilt met je man zijn en als onze werkwijze je aanspreekt, dan kan je in 2020 gaan deelnemen aan een reeks bijeenkomsten waarin we met een vaste groep mannen deze thema’s verder met elkaar onderzoeken. Daarbij heeft iedere deelnemer de gelegenheid om gedurende de bijeenkomsten gegarandeerd 2 of 3 keer een eigen vraag of verlangen in te brengen om daarmee een IZR-proces te doen. Daarnaast zal je ook veel leren en ontdekken door als resonantiepersoon en getuige deel te nemen aan de vragen en verlangens van andere deelnemers. Kortom een ontdekkingsreis waar alle mannenvragen en -verlangens verkend kunnen worden en er ruimte is voor groei, ontwikkeling, kracht en verbinding. Juist het bijeenkomen in een vast groep, zorgt voor een groeiend vertrouwen om ook intieme mannenvragen met elkaar te delen. Deze vervolggroep is alleen bedoeld voor mannen.

Natuurlijk kan je hierop vooruitlopend ook nog aan de andere thema-avonden deelnemen van de reeks Als de nood aan de man is, ook als je 26 november verhinderd bent. Hou de nieuwsbrieven in de gaten voor verdere informatie over de komende 3 andere thema-avonden. De tweede avond in deze reeks zal begin 2020 plaatsvinden.

Als de nood aan de man is • 26-11-2019

Alle op dit moment ingeplande data voor Als de nood aan de man is

Op dit moment zijn er geen activiteiten ingepland.
Als de nood aan de man is • 26-11-2019